3 TURNAJE ZA VÍKEND – U NÁS NENÍ PROBLÉM

22.01.2024 11:41

Víkend 20.-21.1. jsme si opět zkusili 3 boj turnajů. Sobota byla ve znamení turnajů GPC U15 a U19, kde se u nás sešla velká řádka hráčů celé ČR a samozřejmě zde startovali i naši zástupci. V kategorii U15 nás reprezentovali Sophie Mikolášová, Ondřej Krupka, Kája Charvátová a Natík Skrčený. Pro Sophii a Ondru se jedná o sběr zkušeností, pro Náťu už jasný cíl na turnajích. Pro mix se podařilo spojit Náťu s Maiou Weberovou a ač to byl 1 turnaj společný, podařilo se přejít přes všechny soupeře do finále a turnaj byl zakončen vítěznou třešničkou. Ve dvouhře se tolik nedařilo, ale ve čtyřhře se povedlo turnaj zdárně dokončit. Po boku Matyáše Haška prošli do finále, kdy sice po 3setovém boji padli, ale je potřeba pochválit za výkon. V souběžně konaném turnaji kategorie U19 jsme měli více zástupců – K. Jonášová, V. Jonáš, Š. Kruncl a M. Skrčená. Naši hráči převedli zdařilé výkony a k již tradičně výborně připravené Skrčené se na tomto turnaji přidala i chlapecká část tréninkové skupiny. V. Jonáš prošel po soustředěném výkonu do semifinále, ve kterém se hrál další 3setové utkání. Zde byl soupeř již nad jeho síly. Ve čtyřhře dvojice Kruncl-Jonáš zúročila deblové tréninky a dostali se společně do finále. Turnaj zakončili stříbrnou medailí. M. Skrčená startovala pouze ve dvouhře a mixu s M. Moravcem. Nikoho nenechala na pochybách, že doma se prostě vyhrává a podtrhla svůj výkon 2ma zlatými medailemi. Poděkování patří i technické podpoře turnaje p. Skrčené a p. Charvátovi.

V neděli jsme pořádali postupový turnaj dospělých na MČR jednotlivců pro rok 2024. Klub reprezentovali M. Skrčená, D. Skrčený, V. Vlk, J. Altera a M. Morávek. Na turnaj jsme připravovali především naše mladé zástupce s tím, že cílem byl postup na MČR. Nejhezčím utkáním bylo finále smíšené čtyřhry, kde naše dvojice M. Skrčená aj. Altera svedli odvetný souboj z loňského roku proti K. Kalkušové s J. Müllerem. Dá se říct, že 3setová řež byla ukázkou mladého dynamického badmintonu z obou stran. Našim hráčům se povedla odpalata za loňskou porážku a zajistili si svůj 1 společný start na MČR. Další postupová místa si vybojovala M. Skrčená ve čtyřhře žen a jako posledním kdo pojede na letošní MČR bude dvojice J. Altera s M. Morávkem ve čtyřhře mužů. Z pohledu trenéra veliká spokojenost a je vidět kdo na sobě pracuje, tak se posouvá ke svým cílům.   

Letošní MČR bude od 2.2.2024 v Českých Budějovicích a vše o něm naleznete zde. mcr2024.jcbas.cz/

Děkujeme za podporu Město Kladno, Victorsport.cz, NSA a klubu. Velké díky také fanouškům, kteří nás celou dobu podporovali, bez vás by to nešlo.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno