2.GP-A kategorie U13

30.11.2014 16:36

O prvním adventním víkendu upořádal SK Badminton Český Krumlov ve své sportovní hale 2.letoční GP-A kategorie U13. I na tomto turnaji měl BaC Kladno své zástupce. Hned čtveřice našich hráčů ve složení: Michal Morávek, Adéla Schořová, Jan Altera a Radek Janošov se snažila odvést si domů nějaký ten skalp svých soupeřů. Výprava na jih naší vlasti začala již v pátek v odpoledních hodinách. Sraz hráčů byl v 14:45 hodin v naší domovské hale. Od 15 hodin jsme si dali hodinový svižný trénink s důrazem na nácvik podání a příjmů, a závěru jsme si zahráli čtyřhru a mix. V 16 hodin se k nám připojil zbytek realizačního týmu, a mohli jsme všichni vyrazit směr Český Krumlov. Ubytování jsme měli zamluveno v obci Přísečná, 5 minut jízdy autem od haly. Večeři zamluvili členové realizačního týmu telefonicky z auta během cesty do Přísečné, a v pizzerii vzdálené 50 m od místa ubytování byla připravena přesně ve stanovený čas. Ubytování bylo luxusní stejně jako večeře. Po večeři následovala taktická porada a pak již hajdy do pelechů.

Taktická porada na pokuji hráčů. Hráči sledují trenéra při malování herních variant na tabuli...

Sobotní program začal lehkým výklusem, po kterém následovaly skotské střiky. Ani jednoho jsem se nezúčastnil, ale údajně nesmírně osvěžující! Po chutné a vydatné snídani jsme se rozloučili s našimi hostiteli a přesunuli se do Českého Krumlova.  V soutěži smíšených čtyřher jsme měli dvojí zastoupení. Radek s Adélou Brejchovou bohužel podlehli svým soupeřům hned v prvním kole, ale nasazený pár Michal s Adélou se probil až do čtvrtfinále, kde jen těsně naši hráči podlehli v boji o medaili. Škoda, za předvedený výkon by si zasloužili. Ve dvouhrách se představili Michal, Adéla a Honza. Honza si bude muset na první vítězství na GP-A ještě počkat, ale Michal a Adéla první kolo zvládli. Michal po bojovném výkonu, Adéla po skreči soupeřky. V druhém kole však na oba dva čekal soupeř nad jejich síly. Ve čtyřhrách se do bojů zapojily tři páry s kladenskou účastí. Honza s Radkem, i vzhledem k jejich věku, zde byli hlavně na zkušené. Ač bojovali ze všech sil, soupeře se jim udolat nepodařilo. Adéla ve dvojici s Eliškou Zemkovou měly podstatně vyšší ambice, které se jim bohužel rozplynuly hned v prvním kole. S houževnatou obranou soupeřek ze severu Čech si nedokázaly poradit, a nechaly se doslova „uzvedat“. Slušný výkon, ale dnes to bohužel nestačilo. Michal s Karlem Wankem byli v pozici turnajových čtyřek, a žebříčkové postavení se jim povedlo obhájit. Až do semifinále prošli po hezkém výkonu celkem hladce, ale tam narazila kosa na kámen. Kluci se zalekli turnajových jedniček a kazili vše, na co sáhli. Až za stavu 0:19 v prvním setu se jim podařilo odvrátit hrozbu kanára. V druhém setu se již trochu oklepali a začali se alespoň dostávat do výměn. I přes velké rozčarování z posledního vystoupení našeho hráče na turnaji musím připomenout, že Michal vybojoval bronzovou medaili a za to zaslouží velkou pochvalu.

Bronzoví ale přesto smutní Karel a Michal. 

Hned po posledním míčku jsme vyrazili k domovu. Cesta utíkala svižně a bez komplikací, a tak jsme mohli výpravu šťastně ukončit před 22. hodinou. Všem hráčům i členům realizačního týmu děkuji za reprezentaci klubu.

 

Marek    

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno