3.GP-A kategorie U13

02.03.2014 11:03

První březnový víkend hostila moravská metropole Brno 3. letošní áčkový turnaj kategorie U13. Z hráčů BaC Kladno si na něm vybojovali právo hrát dva naši zástupci. Michal Morávek a Adéla Schořová. Každý z nich prožíval tento turnaj zcela odlišně. Michal v pátek absolvoval další z mnoha kontrol v nemocnici, dozvuk jeho vleklé nemoci, a následně se rozhodl v sobotu z preventivních důvodů vynechat čtyřhru a soustředit se na dvouhru a mixa. Dorazil v sobotu ráno, ale jeho účinkování nemělo bohužel dlouhého trvání. Zahájil mixem s Veronikou Čihákovou a roli favoritů proti páru Mádle-Fantová plnili pouze v prvním setu výsledkem 21:14, v dalších setech již na své soupeře nestačili a po rozpačitém výkonu podlehli 16:21 a 15:21. Horší než prohra však byla skutečnost, že Michala opět začala bolet ruka. Ve dvouhře nastoupil Michal po důkladné masáži zraněné končetiny pro Richardu Šimoníkovi, a povedlo se mu v úvodu prvního setu bázlivého soupeře dokonale zaskočit a vypracovat si až osmibodový náskok, který však v závěru prohospodařil a následně podlehl 17:21. V druhém setu se už hrálo jen na jednu bránu, bohužel na tu naší, a po výsledku 10:21 se tak Michal mohl vydat na cestu k domovu. Vypadá to, že jeho doléčení a návrat mezi špičku této kategorie si vyžádá asi mnohem více času, než jsme si mysleli.

...dnes to bohužel Michalovi na nejlepší nestačilo...

Adéla, protože jsme moc nedoufali v její postup na tento turnaj, trávila týden na horách, kde jsem jí musel v pátek po obědě vyzvednout a následně transportovat do místa konání. Báječný pětisetkilometrový výlet. Naštěstí mě vyšli vstříc moji hasičští kamarádi z Brna a poskytli nám azyl ve svojí centrální stanici, kde nám dali k dispozici i tělocvičnu. Po večerním lehkém tréninku a vydatné večeři, jsme se mohli těšit na sobotní ráno. Adéla hrála všechny tři disciplíny a tak jsme doufali, že alespoň někde by se mohlo podařit nějaké vítězství urvat. Svou dávku štěstí si vybrala hned v prvním zápase, kdy společně s Ondrou Šilhanem, mimochodem přijel s celou rodinou přímo z Rakouska kde byl na horách, přehráli pár Ehm-Valentová 21:16 a 21:18. V dalším kole již nestačili na nasazený pár Hrabiec-Němcová 14:21 a 13:21, ale cenné vítězství a důležité body jsou doma.

...Adéla s Ondrou...

 Ve dvouhře a následné čtyřhře již štěstí na los měl někdo jiný. V prvním kole dvouhry narazila na pozdější semifinalistku Adélu Antošovou a po setech 5:21 a 6:21 se mohla začít připravovat na čtyřhru. V té nastoupila společně s Ivou Foukalovou (pro změnu) proti pozdějším finalistkám Hrudíková-Studená. Po setech 8:21 a 17:21 se tak s turnajem rozloučila i Adéla.

...Adéla s Ivou...

Oběma hráčům děkuji za snahu při sběru zkušeností a přeji hodně zdraví a chutě do hry Míšovi a větší dávku bojovnosti a psychické odolnosti Ádě.

 

Marek. 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno