3.GP-A kategorie U13

01.03.2015 12:16

Poslední únorový víkend se uskutečnil 3. letošní celostátní turnaj nejmladší kategorie U13. Turnaj zorganizoval oddíl badmintonu v Podolí u Brna, takže našim zástupcům v sestavě Adéla Schořová, Michal Morávek, Radek Janošov a Vojtěch Volf nezbylo nic jiného, než odcestovat do srdce jižní Moravy. Na turnaj jsme tentokrát necestovali společně, ale po malých skupinkách. Někdo dorazil až v sobotu ráno, někdo v pátek večer a někdo se nemohl dočkat a účast na turnaji spojil s prohlídkou moravské metropole, takže vyrazil výrazně dříve než ostatní…

Pro každého ze čtveřice kladenských hráčů byl tento turnaj něčím novým. Vojta si odbyl svoji premiéru na „áčkovém“ turnaji, Radek si prožil svůj první vítězný zápas na turnaji této kategorie, Adéla odehrála svůj první turnaj po zlomenině pažní kosti a Michal se prvně probojoval do nedělního programu.

Turnaj začal klasicky smíšenou čtyřhrou, ve které nás reprezentovali Michal s Adélou a vítězové středočeské oblasti Radek s Adélou Brejchovou. Posledně jmenovaní se utkali s párem Chalupa-Pániková a po setech 13:21 a 12:21 se soutěží rozloučili. Michal s Adélou se v 1. kole utkali s párem Filip-Hejnová a po výsledku 21:9 a 21:13 postoupili dále. Ve 2. kole se střetli s nasazeným párem č. 3 Janoušek-Kusá. Po výsledku 21:13, 18:21 a 16:21 se i oni s mixem rozloučili. Škoda, v této sezoně již podruhé na tento pár těsně ve třech setech nestačili. Po mixech následovali dvouhry. Tady přišla Vojtova velká chvíle. Jeho prvním velkým soupeřem se stal Tadeáš Brázda, který mu však vystavil nekompromisní stopku výsledkem 2:21 a 6:21. Po zaplacení nováčkovské daně si zahrál Vojta ještě o pořadí s Orosem, kterému podlehl 10:21 a 12:21. Radek dostal do prvního kola celkem hratelného soupeře Mátla, kterého porazil 21:11 a 21:15, a dočkal se tak prvního vítězství na GP-A. Ve druhém kole již ale nestačil na turnajovou pětku Ehma, kterému podlehl 6:21 a 16:21. Michal na úvod přehrál Dostála 21:12 a 21:11. V další cestě pavoukem mu však hned v následujícím kole zabránila turnajová jednička Švejda a po setech 7:21 a 14:21 se s turnajem rozloučil i Michal. Trochu s povděkem jsme přijali los ve dvouhře dívek, ve kterém se Adéla, ještě ne úplně zotavená ze zranění a s třítýdenním herním výpadkem, potkala hned v prvním kole s nasazenou hráčkou v domnění, že se alespoň na kurtu nebude moc dlouho trápit. Adéla však předvedla asi její nejlepší letošní výkon a jen těsně na Chadimovou ve třech setech nestačila. Po setech 18:21, 24:22 a 22:24 sice odcházela z kurtu smutná, ale soupeřku potrápila natolik, že tato se z dvouher již odhlásila a soustředila své síly na čtyřhru. V zápase o pořadí si pak Adéla zahrála s Hejnovou. V prvním setu se jí podařilo soupeřku dokonale zaskočit a vyhrát až moc snadno 21:6, ale ve zbylém zápase již dominovala její soupeřka a po setech 12:21 a 17:21 jsme si mohli zapsat další kapitolu do knihy „Naše slavné prohry“.  

Ve čtyřhrách se představili Radek s Vojtou, Adéla s Terkou Charyparovou a Michal s Kájou Wankem. Radek s Vojtou se utkali s párem Cach-Kostelecký a i když bojovali, svým soupeřům dnes podlehli 13:21, 10:21. Adéla s Terezkou Charyparovou z Liberce si odbyly svoji premiéru, a na hře to bylo znát. S postupem času se ale rozehrály, a své soupeřky v 1. kole, Brejchovou s Hejnovou, na konec udolaly 23:21 a 21:15. Pro Terku, také debutantku jako Vojta, první vítězství na GP-A v životě. V dalším kole se utkaly s párem Pazderková-Veselá, kde již na své sehranější soupeřky nestačili, a po setech 11:21, 24:22 a 9:21 mohly vyrazit k domovu. Posledním naším zástupcem v turnaji se stal Michal a jeho parťák Karel Wanke, kteří nejprve udolali pár Brázda-Dostál 23:21 a 21:19, po té si poradili s párem Blažek-Maňásek 21:12 a 21:12, a postoupili do nedělního semifinále proti páru Janoštík-Švejda. Bohužel již při cestě domů se Michal potýkal se starými známými bolestmi zad, které do rána ještě zesílely a do nedělního programu ho již nepustily.

I přes tuto nepříjemnost, ke které se připojila ještě smrt mojí navigace, hodnotím celý turnaj kladně. Michal vybojoval další medaili z GP-A, Radek si konečně připsal vítězství díky kterému se určitě posune na žebříčku o pár míst vzhůru, Adéla se přesvědčila že ruka drží a páté místo ve čtyřhře s novou parťačkou se asi také nečekalo a Vojta po křestu ohněm v prvním zápase odehrál zbytek turnaje velmi slušně. Velké díky rodičovskému týmu, tentokráte početnějšímu než tým hráčský, za vzorné povzbuzování a všemožnou podporu svých ratolestí.

 

Marek

     

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno