3. GPA – BRNO JEHNICE

18.03.2013 09:16

 

V sobotu 16. března se konal v pořadí třetí a zároveň poslední turnaj třídy A kategorie U13 v této sezóně. Za náš klub se ho zúčastnila Adéla Srbová, která se kvalifikovala ve čtyřhře dívek a Michal Morávek ve dvouhře chlapců. Michal se zároveň vešel do turnajového  pavouka i ve čtyřhře, kde se snažil probojovat do dalších kol společně s Radkem Slavíkem z oddílu TJ Týnec nad Sázavou. Turnaj byl co do účasti nasazených hráčů velmi dobře obsazen, čemuž nasvědčuje fakt, že z první dvanáctky chlapců nechyběl ani jeden hráč. Michal se hned v prvním kole setkal s nasazeným Adamem Blaníkem z TJ Orlová Lutyně a o výsledek se popral statečně.Nedaroval soupeři zadarmo žádný bod a předvedl především ve druhém setu z pohledu otce-trenéra kvalitní výkon. Adam Blaník, ale důraznou hrou nedovolil turnajové překvapení a postoupil přes našeho Michala do dalších kol výsledkem (8:21 ,16:21).. Přestože má Michal šikovnou ruku, používá hlavu a předvádí často i obětavé pády, stále bojujeme s tím samým problémem. Chybí nám správná motivace, plné nasazení a především předzápasové nažhavení poprat se o každý bod. Často předvádí plný výkon až v závěru zápasů, což je na turnajích třídy A pozdě a zbytečně se tak připravuje o možnost dalších bojů a lepších umístění..Jsem však přesvědčen, že je otázkou času, kdy se Michalovo odhodlání rvát se o vítězství stane stejně tvrdou zbraní jakou je někdy jeho ruka.

V odpoledních hodinách přišla na řadu i Áďa Srbová, která nastoupila ve čtyřhře společně  s Janou Adámkovou z BK Hořovice proti dvojici hráček Zemková – Hlušičková. Objektivně musím říci,že mě výkon Adély velmi příjemně překvapil,když vezmu v úvahu,že se na kurt dostala po více než sedmi hodinách čekání. Adéla s Janou hrály od začátku zápasu zodpovědně a překvapily velmi dobrou sehraností,což jim nakonec pomohlo k celkem hladkému vítězství ( 21:9 , 21:8 ). Áďa měla velmi dobrý pohyb po kurtu, jistou ruku a kdyby přidala do hry ještě důraz, ke kterému má jistě předpoklady, byla by její hra prakticky bezchybná.V dalším kole však děvčata narazila na duo Stehlíková-Seibertová, které jim zatarasilo postup do semifinále. V prvním setu ještě dokázala Jana s Áďou trochu favorizované dvojce zatopit, ale v druhém setu to v do té doby sehraném soukolí zaskřípalo a děvčata prohrála zápas 0:2 na sety.Nakonec nastoupila na kurt ještě dvojice Michal Morávek a Radek Slavík. Kluci si však i přes první vyhraný set nedokázali poradit s benáteckým duem Tomčík-Pavlíček a prohráli si častými nevynucenými chybami, zdánlivě vyhraný zápas těsně 1:2 na sety sami!

        I přes některá škobrtnutí našich svěřenců, jsme nakonec opouštěli moravskou metropoli s dobrým pocitem a konečné umístění Adély na 5/8 příčce ve čtyřhře dívek a 16/24 místo Michala v singlu nasvědčuje faktu, že v klubu Bac Kladno pod taktovkou kvalitních trenérů vyrůstá nová generace hráčů, o kterých na české badmintonové scéně určitě ještě uslyšímeJ

autor:Pavel, Danča a Jarda S.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno