3. GPC U15

10.02.2015 09:17

     Dne 8.2. 2015 se konalo 3. Gp-c U15. Tento turnaj se odehrál v hale v Benátkách nad Jizerou. Z našeho týmu se účastnili tito hráči: Vojta Dvořák, Michal Morávek, Vojta Volf a Radek Janošov a tyto hráčky: Áďa Srbová, Péťa Janošová a Sonja Schořová.

     Jako vždy jsme se přivítali nástupem, kde nám byla sdělena pravidla a byly vyhlášeny první zápasy mixů. Mezi prvními vyhlášenými byly i naše páry a to Ráďa s Áďou Brejchovou z Nového Knína a Michal se Sonjou. Ráďa s Áďou se v prvním kole potkali s Vraštiakem a Houdovou, které poměrně jednoznačně porazili. Ale v druhém kole narazili na druhý nasazený pár a to tedy Honzu Holečka také z Nového Knína, jenž hrál s Áďou. Proti nim sice prohráli, ale náš druhý pár pokračoval do finále. A abych se vrátila k Michalovi a Sonje. Ty bohužel v prvním kole v těsné třísetové bitvě prohráli proti Benáteckému páru Štěpánek, Nešněrová. Na ty pak narazili Péťa s Martinem. Ty s nimi odehráli také třísetovou bitvu, ale ta byla tentokrát vítězná pro nás. Takže se ve finále odehrála "bratrovražedná" bitva. Celý zápas nebylo jasné kdo vyhraje, ale poté ve třetím setu způsobilo pár nevynucených chyb vítězství pro Martina s Péťou. A touto výhrou si náš tým připsal první postup na Gp-a do Orlové Lutyně.

     Druhé v pořadí byly samozřejmě na plánu dvouhry. Vojta D. se v prvním kole potkal s jeho neoblíbeným soupeřem Pavlíčkem. První set vyhrál, ale ostatní dva sety mu to přestalo jít a bohužel prohrál (To nevadí Vojto, jednou ho/jí dostaneš ;) ). Ráďa také dostal těžkého soupeře-Štěpánek. S ním si zápas užil a nasbíral pár užitečných zkušeností. Další zápas pro sbírání zkušeností si zahrál Vojta V. Byl proti Vraštiakovi. A poslední kluk, který nám zůstal ve hře byl Míša. Ten byl předsazený do druhého kola, ale tady také prohrál. Tuto neděli měli kluci bohužel smůlu, ale příště se jim bude určitě dařit.

     Holkám se dařilo asi o něco lépe. Áďa v prvním kole porazila Benáteckou hráčku Sendreu. Dále se Sonja také v prvním kole vypořádala s druhou Benáteckou hráčkou Houdovou. V semifinále pak ale narazila na Janu Adámkovou. S ní nakonec prohrála a nedostala se do finále. Na druhé straně pavouka se odehrála další, ale nyní "sestrovražedná" bitva. V ní se utkali proti sobě Áďa s Péťou. V této bitce nakonec zvítězila Péťa ( Áďo, když mi to nevěříš ústně tak ti to musím napsat. Podle mě si se zlepšila!!! ;) ).  Pak si Péťa zahrála finále proti Adámkové. Bylo to hrozné. Předvedla jsem svou nejhorší stránku. Moc se všem omlouvám za to, že jsem vás zklamala tím, že jsem se vzdala předem. Mrzí mě to a už to nikdy neudělám.   ( Dane radši se nedívej na to skóre nebo dostaneš infarkt :D).  I přesto, co jsem předvedla jsem poustoupila na Gp-a. Poslední zápas dvouher si zahrála Áďa proti Sonje. Tady to byl také boj, ale nakonec vyšla vítězně Áďa. Tím si zajistila místo náhradníka. A takto se ukončily dvouhry.

     A jako poslední se hrály čtyřhry.Ráďa s Vojtou V. bohužel v prvním kole prohráli s Vraštiakem a Štěpánem. Nebyl to sice napínavý zápas, ale kluci se hodně snažili. Michal s Vojtou D. natrefili na Mišutku se Štěpánkem. Kluci  také určitě bojovali, ale na Benátecký pár to tentokrát nestačilo.

     Holkám se opět asi dařilo o málo lépe. Sonja s Áďou Brejchovou postoupily do finále přes Benátecké hráčky Nešněrová, Sendrea.  Tady se odehrála další "sestrovražedná" bitva. Sojna s Áďou hráli proti Áďe s Péťou. Byla to napínavá hra, ale nakonec z ní vítězně vyšly Péťa s Áďou. A touto výhrou si Kladno připsalo již třetí postup na Gp-a do Orlové.

     Myslím, že se nám celkem dařilo a věřím, že se klukům na dalších turnajích bude dařit ještě lépe. 

A sama autorka článku v akci...

autorka Peťa J.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno