7 KULÍ V SARAJEVU NEBO 7 KOVŮ PRO KLADNO

05.02.2014 14:23

Od pátku 31.1.2014 se konalo 54. MČR  jednotlivců v badmintonu. Do pořádajícího Mostu se sjela celá špička MČR a my jsme u toho nemohli chybět. Přímo kladenské barvy jsme hájili 3 Monča Erbenová, Honza Jirásek a já. Od středy 29.1. jsme věděli co a kdo nás čeká v prvních kolech a případně dalších bojích. Monča hrála ještě s Martinou Vackovou čtyřhru, protože holky jsou stálice na okruhu, tak jsme věřili, že jim by ta medaile mohla cinknout. V prvních kolech se nám dařilo, společně s Honzou jsme prohloubili komplex hráčům Šelenonga s Mazúrem na spisovatele Aloise Jana Jiráska a pluli jsme do kol druhých. Ve čtyřhře dívek druhé kolo znamenalo postup do semifinále a tím první medaili pro BaC Kladno. V mixu jsme prošli do čtvrtfinále, kde na nás čekal několikanásobný medailista MČR Jirka Provazník, se svojí jak badmintonovou, tak i životní partnerkou Šárkou Drančákovou. Poznámka pod čarou, Jirku s Šárkou jsem si přál, jednou jsem toho Jiříka musel na MČR porazit:). Čtvrtfinále jsme zvládli a mohli jsme si zakřičet radostí, že medaile tam zase padla. Semifinále jsme hráli proti Kubovi a Bětce a musím přiznat, jsou stále o trošku lepší, bohužel jsem nemohl proti nim použít můj kouzelný nápoj JD 14+, a proto nás poprvé porazili na 2 sety.  Ještě jednou velká gratulace k 5 titulu. Holky prošly až do finále, kde na ně čekaly loňské přemožitelky Hanka Milisová s Luckou Černou. Naše holky udělaly svůj oblíbený rituál a snažily se oplatit loňskou porážku. Nevyšlo to, ale nevadí, je to obrovský úspěch a jen ať cinkají medaile dále.

Ve čtyřhře mužů nás zastavili Marek Teller s Peťou Hoškem, ale jako nejstarší dvojice na kurtu si odvážíme 5. místo a to je fajn.

Ještě jeden zástupce družstva hrál na MČR Peťa Hohenberger, porazil přeborníka Prahy-gratulace a pak už měl to štěstí a hrál proti Honzovi Fröhlichovi. Příště ho Peťo dáš:)

Samostatným příběhem byl slavností večer českého badmintonu. Oproti loňsku se změnila kapela, a když jsem četl na netu zprávy typu: „poslední známá sestava jsou 2 x 50sátníci a mladší 45tník, kapela hrála na mysliveckém plesu“ tak jsem propadal velké panice. Chlapci Danieli a spol, moc se vám tímto omlouvám a Žába band jen mohu doporučitJ. Večerem provázel neuvěřitelný moderátor Jiří George Konečný, kapela šlapala perfektně a asi začnu navštěvovat myslivecké plesy, jestli tam hrají takové kapely. Večer byl příjemný, asi způsobeno radostí z medaile, nebo spíše fajn společností, protančen celý, závěrečný výstup na Hněvín dal celému MČR tu neuvěřitelnou náladu:).

Na hlášky tipu: víš o tom, že MČR veteránů je v květnu, reagovat nebudu:D

Jinak děkujeme všem za gratulace a podporu, to je vždycky fajn

Proč 7 kulí v Sarajevu? Protože to je už celkem 7 medailí v seniorském badmintonu pro BaC Kladno a věříme, že naše šikovné děti z klubu nás budou brzo následovat, protože THIS IS KLADNOOOOO:)

Fotoreportáž je ve fotogalerii.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno