7 STATEČNÝCH V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

22.11.2017 09:50

Kladenští badmintonisté se rozhodli ozvláštnit své působení na badmintonovém poli, proto se, trochu netradičně, vydali na turnaj GPC dospělých do předalekých Českých Budějovic. Páteční sraz v brzkých ranních hodiných odradil pouze Miguela, takže se k velkému bílému autu dostavili tito hráči: Jirka K., Vráťa V., Olda P., Dan S., Áďa S., Vojta V. a Monga. Po dvou a půl hodinové cestě nás v jihočeském městě přivítala zdejší sokolovna s pěti kurty. To bylo dost na to, aby turnaj odsýpal vcelku svižně.

                Po lehkém rozcvičení jsme byli připraveni rozehrát smíšené čtyřhry. Monga s Volfínem nedokázali vyzrát na námi dobře známého soupeře Prokeše a tak se mohli začít soustředit na výkony v dalších disciplínách. Podobně na tom byl i Olda s Áďou, kteří neprošli přes Dana s jeho nově nabytou spoluhráčkou. Ti se nakonec umístili na krásném druhém místě.

                Dvouhry byly všelijaké... někdo vyhrál, někdo prohrál. Dobře známý soupeř Prokeš zabránil kladenskému finále když porazil Oldu 22:20 ve 3. setu v semifinále a následně i Dana ve finále (doufám, že se Dan poučí a přestane smečovat ;)). Řekl bych, že díky několika zápasům o pořadí, si dvouher zahráli všichni dosytosti.

                Odbila druhá hodina a začaly se pomalu rozehrávat čtyřhry. Ty mužské se hrály na dvě skupiny, což začalo přidělávat starosti již znaveným tělům. Vítězové jedné skupiny – Olda s Danem se utkali o celkové prvenství s vítězi skupiny druhé – Petr Beran s Petrem Pirtyákem. Po třísetové bitvě, ve které měla každá ze stran světlé a temné chvilky, vyšli lépe naši borci. Skvělý výkon předvedli Jirka s Vráťou jenže ani oni nedokázali usměrnit dobře známého soupeře Prokeše a skončili na čtvrtém místě. Áďa se svým malým pístíkem Mongou překvapovaly soupeřky a jejich snažení jim nakonec přineslo druhé místo.

                Turnaj je ukonce. Dobré jídlo je nám odměnou a my se těšíme až se znovu vydáme do jižních krajin.

 

autor románu: Olda P.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno