BAC NA VODĚ AKTUÁLNĚ II

17.06.2013 07:28

    Akce Titanik již klepe na dveře a nejednoho bad-vodáka již svrbí dlaň, až na konci sezóny už konečně vymění raketu za pádlo. Proto se Česílko se svoji družinou vydal o víkendu na řeku Berounku zmapovat aktuální situaci po povodních, aby zhodnotil a rozhodl, zda může plánovanou akci příští pátek bezpečně odstartovat. Počasí nám v posledních dnech přeje a Já mám pro vás dobré zprávy – voda v Berounce klesá skoro tak rychle jako důvěra lidu v Petrovu vládu. Ještě zbývá objednat počasí, což pro Česílka, bytost pohádkovou není problém a akce Titanik má zelenou. Řeka Berounka je sjízdná a dokonce si troufám tvrdit, že nejideálnější podmínky pro opravdovou jízdu byly tento víkend. Česílko měl spoustu práce přesvědčit Stáňu, aby neskočila do prvních necek, které uvidí a nevyrazí po proudu.  Ale i za týden budou jistě příznivé a proto jsem po poradě se svými pomocníky rozhodl, že vyrazíme ještě o kousek výše proti proudu oproti původnímu plánu a tím si první den sjíždění prodloužíme o pár říčních kilometrů. Do kajaků, kánoí, raftů, necek a dalších plavidel nasedneme v tábořišti Kobylka v Liblíně.

     Do úterý potřebuji spočítat přesně počet plavidel, proto vás žádám o závazné potvrzení, kdo bude nakonec bojovat s vodním živlem a kdo bude pouze udržovat v našem základním táboře oheň a zároveň zajišťovat celou akci bezpečně ze břehu.

      Co se jídla týče, je samozřejmě na každém co si s sebou připraví, ale hrubý plán zní takto: v pátek budeme grilovat a v sobotu opékat. To znamená na pátek naložit maso a uzeniny na oheň, které zamrazíte, vám ze zkušenosti do sobotního večera vydrží. Snídani si uvaříme na vařičích. Fantazii se meze nekladou: instantní polévky, čaj, kafe, chléb, bábovka od babičky a luncheon meat od dědečka, aby nejmladší poznali, na čem jsme vyrůstali jako mladí. Největším oříškem se stal sobotní oběd. Po loňské zkušenosti s čekací dobou na oběd v jakékoliv restauraci podél řeky, snad kromě hospody „U Jezzu“, kdy nás byla jen necelá třetina vodáků, než nás bude letos, přikláním se k variantě – horalku do batohu a rychle dolů po proudu. Ve fotogalerii vám ještě přináším jídelní lístek z hospody v tábořišti Skryje , kde budeme bivakovat. Nakonec nejdůležitější věc! Přesto, že pitná voda v tábořišti vypadá dobře, nebudou ještě o víkendu hotové její rozbory. Na umytí, vaření a hygienu je v pořádku, ale na pití si vezměte s sebou buď vodu v kanystrech z vašich domovů, nebo vodu balenou!!

       Nakonec vám raději připomínám: nezapomeňte komplet vybavení do kempu včetně   židličky. Česílko má jen jednu a tu nepůjčuje! Kdo má, vezměte prosím gril a vařič! Věci na které člověk často zapomene – repelent , tácky , plecháček , hořčice, kečup a lžíce neboli bagr.

 

Váš Česílko

FOTOGALERIE: https://badmintonkladno.rajce.idnes.cz/cesilko

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno