Badminton Czech talent 2013.

24.11.2013 23:19

 

V letošním roce se Středočeský badmintonový svaz rozhodl vyslat své družstvo kategorie U11 na celostátní turnaj smíšených družstev Badminton Czech talent 2013, který se tradičně konal v Českém Krumlově. Vzhledem k vynikajícím výsledkům, jaké hráči patřící do Středočeské oblasti v poslední době dosahovali, jsme si dělali zálusk na pozice nejvyšší. Základní kostru družstva ve složení: Adéla Schořová, Jan Altera, Pavel Hrubec (všichni BaC Kladno), Radek Janošov (Sokol Jílové) a Magdalena Komínková (BK Hořovice) jsme se rozhodli doplnit o velice talentovanou hráčku Tallulah Scharleen Van Coppenolle, kterou však její mateřský klub pro tuto akci neuvolnil. (ve stejném termínu se zúčastnila kvalifikačního turnaje na GP-A U13) Týden před akcí pak ke vší smůle onemocněla hořovická Magda Komínková, takže jsme byli nuceni dodatečně nominovat další hráčku BaC Kladno Martinu Suchánkovou a Magdalenu Tyrmerovou ze Sokola Nový Knín. I s takto notně oslabenou sestavou jsme však byli rozhodnuti se o vytoužené medaile poprat. Pro zdar věci jsme udělali opravdu vše, co bylo v našich silách. V pátek odpoledne jsme individuálně dojeli do Písku, kde se konečně sešlo celé mužstvo, čítající šest hráčů a šest členů realizačního týmu. Na programu byl společný trénink ve sportovním centru Písek a pak přesun do Smrkovice, kde se nás ujali manželé Hrubcovi. Po výborné večeři (pro herní inspiraci byla Čína) a krátké taktické poradě byli hráči odesláni do postelí, zatímco realizační tým ještě dlouho po půlnoci procházel soupisky soupeřů a možné taktické varianty, abychom neponechali nic náhodě. Ráno jsme se, již hromadně, přesunuli do Českého Krumlova, kde byla v sobotu na programu týmová soutěž. Losování základních skupin naplnilo naše nejtemnější obavy. Dostali jsme do skupiny první nasazený celek SKB Český Krumlov a jednoznačně nejsilnější tým Sokola Klimkovice. Hůř už to dopadnout nemohlo.

Při losování jsme bohužel tentokrát neměli kliku, tu jsme nešli až mnohem později. Při herním systému soutěže bylo jasné, že pouze jeden z těchto velmi silných družstev si zahraje o cenné kovy, druhý bude hrát o čtvrté místo a třetí celek se bude muset spokojit s boji o sedmou příčku. V obou utkáních se bohužel projevila absence zkušenějších hráček na pozicích dvojky a trojky a tak jsme byli odsouzeni k zápasům o sedmou příčku. Za soupeře jsme tentokrát měli družstva Jižních Čech a Jižní Moravy. Obě utkání jsme jednoznačně vyhráli 9:3 a obsadili konečné sedmé místo.

Pohár pro vítěze zvedlo nad hlavu, nutno dodat že po právu, družstvo Sokola Klimkovice. Nás může těšit pouze to, že dle slov vedoucího vítězného týmu jsme jim byli nejtěžším soupeřem.

V sobotu večer jsme si dopřáli trochu relaxu v místním plaveckém bazénu, tedy až na Martinku, která s hrůzou zjistila, že si zapomněla část věcí (včetně plavek) ve Smrkovici. Ubytováni jsme tentokrát byli v těsné blízkosti sportovní haly v Českém Krumlově. Neděle je zde tradičně věnována turnaji jednotlivců, tedy poslední šance na nějakou tu náplast na pošramocené sebevědomí našich hráčů. Co nevyšlo v sobotu, podařilo se v neděli.  Ze šesti možných, vybojovali hráči Středočeského kraje hned tři medaile. Adéla Schořová a Jan Altera bronzovou a Pavel Hrubec stříbrnou.  

Je potěšitelné, že ani v konkurenci absolutní špičky české U11 se naši hráči neztratili. Všem hráčům výběru Středočeského kraje děkuji za příkladnou reprezentaci svojí oblasti, všem členům realizačního týmu děkuji za svatou trpělivost a manželům Hrubcovým děkuji za velkorysou pohostinnost.

Fotogalerie: https://1badminton.rajce.idnes.cz/Cesky_Krumlov_2013/

Marek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno