Badmintonová sobota

17.02.2013 12:50

 

Sobota 16. února byla nabytá badmintonem až k prasknutí. Naši hráči a hráčky se zúčastnili hned třech turnajů a já se pokusím přiblížit vám jejich výkony, nebo alespoň jejich výsledky. Některým se dařilo na výbornou, jiným už méně. Nejdéle zajížděli naši nejmladší hráči kategorie U13 a to do zasněženého Liberce. Na tradiční memoriál Zdeňka Kožešníka nakonec dorazilo pouze trio kladenských hráčů ve složení Michal Morávek, Sonja Schořová a Adéla Srbová. Další přihlášení Vojta Dvořák a Adéla Schořová se bohužel museli svých míst vzdát z důvodu zranění a nemoci. Turnaj byl, jako již tradičně, dobře obsazen, což pocítila hlavně děvčata. Adéle se povedlo jednou zvítězit ve dvouhře a společně s olomouckým Chumchalem i ve smíšené čtyřhře. Tím ale výčet dívčích úspěchů končí, a pokud náhodou slečny zaslechnou houkání, tak to jim právě ujíždí vlak s jejich soupeřkami a pokud se nepodívají do slovníku na význam slov jako pohyb po kurtu, nebo taktika hry, tak se mohou akorát tak chytit spolu za ruce a počkat, jestli náhodou nepojede alespoň drezína. V chlapecké části turnaje jsme měli bohužel jen jednoho zástupce, ale zato jsme kvantitu nahradili kvalitou. Michal podal jeden ze svých nejlepších výkonů. Ve dvouhře se dostal až do čtvrtfinále, kde nestačil na turnajovou jedničku a ve čtyřhře se mu povedlo společně s Adamem Ehmem z Pardubic vybojovat bronzovou medaili. Rozhodně příjemná tečka za velmi dlouhým dnem trenéra a s cenným kovem na krku jsme se mohli vydat na předalekou cestu zimní krajinou směrem k domovu.  

15. Witte Cup - turnaj kategorie U15 hostilo město Nejdek a za BaC Kladno se zúčastnil pouze jeden hráč (jestli to není trochu málo?) a to Kryštof Hartman. Turnaje jsem se z pochopitelných důvodů nemohl zúčastnit a tak jsou mé zprávy pouze zprostředkované. Ve dvouhře a v mixu (s karlovarskou Vatashchuk) neměl moc štěstí na los a vypadl vždy s nasazenou turnajovou jedničkou, ale ve čtyřhře (s hořovickým Pelcem) svou západočeskou misi zakončil třetím místem, takže po Michalu Morávkovi další sobotní pódium.

Posledním turnajem, na který náš klub vyslal své svěřence, bylo GP-A kategorie U17, které se uskutečnilo v pražské Vinoři. Výsledky Anežky Nováčkové, Veroniky Řehořové a Oldřicha Pokorného jsem studoval hned po svém nočním návratu z Liberce, ale moc důvodů k radosti jsem na stránkách Českého badmintonového svazu nenašel. I když vzhledem k věku děvčat je již samotná kvalifikace na áčkový turnaj této věkové kategorie úspěchem, nicméně na medaili z tohoto turnaje si budeme muset asi ještě dlouho počkat.

Kdo by si snad z nabídky domácích turnajů nevybral, měl možnost sledovat semifinálové zápasy Mistrovství Evropy smíšených družstev. A že se bylo na co dívat.

 

Marek

      

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno