BADMINTONOVÝ PŘEHLED V BARVÁCH LISTOPADU

25.11.2019 20:48

Tak jako listopad, tak i výsledky našich svěřenců jsou různobarevné. Hned první víkend nás podzimní vítr rozeslal do 3 částí republiky, abychom posbírali zkušenosti a taky pár medailí. O účinkování na MČR U17 jsme se zmínili dříve a současně s tímto turnajem se uskutečnil turnaj GPC mem. Pavla Proška. Zde nás reprezentovali J. Konupka s V. Vlkem, kteří startovali jak v kategorii mladíků, tak v kategorii starších mladíků, tedy veteránů. V kategorii mladších si dokráčeli pro 3. místo ve čtyřhře a v kategorii veteránů nezaváhali a stali se celkovými vítězi. Jak jsem se zmínil na začátku, tak tento víkend jsme ještě pořádali otevřený turnaj kategorie U15 GPC. Zde se nejlépe dařilo Malvíně Skrčené, která jak ve dvouhře, tak společně s Adélkou Turoňovou ve čtyřhře obsadila shodně 5. místo.

O víkendu, kdy jsme slavili výročí 30. let od sametové revoluce jsme vyrazili do Orlové na MMČR, kde klub reprezentoval Michal Morávek. Startoval ve 3 disciplínách a k úspěchu chyběl kousek a raketa nahoře ve čtyřhře chlapců, ve které nastupoval společně s V. Palánem. Po velké bitvě v 1. kole prohráli čeští hráči 2:1 na sety, kdy skóre posledního setu se zastavilo na skóre 21:19. Anglická dvojice po vítězství nad našimi hráči, bez větších problémů dokráčela až do finále. Závěrem je nutno říci, že nejen hlavu nahoře, ale i ty rakety.

Na spravení chuti jsme si dali v neděli na turnaji GPC dospělých v pražském Hamru. Zde startoval Michal ve dvouhře a já se z pozice kouče přesunul do pozice hráče a kouče. Michala jsem dovedl do finále, kdy po boji padl před vládcem z daleké Olomouce taktéž po 3. setové bitvě. Já jsem startoval v mixu společně s M. Erbenovou a deblu s F. Stádníkem. Mix byl tréninkově pojatý, ale trénink jsme měli kratší, než jsme plánovali a skončili jsme již v semifinále. Debl nás prověřil více a my soupeře, kterým jsme ukázali, že ještě nejsme starý a turnaj jsme vyhráli. Zajímavý moment nastal v 1. kole, kdy proti nám nastoupil z našeho pohledu legendární hráč věkem 54let (jméno s ohledem na stáří sdělovat nebudeme viď PK), který sečetl věk svůj a svého spoluhráče a náš a prohlásil, že je vlastně mladší, když jim je na kurtu 81 a nám 82:).

Poslední část víkendu tedy v souběhu s pražským turnajem, jsme pořádali GPC Kladno Open U17. Zde jsme měli početnější zastoupení. Za náš klub startovali J. Altera, L. Bystřičan a A. Korynta. Pořadatelsky to na 1* zvládly H. Hončíková s M. Dufkovou. Turnaj se nesl v bojovném duchu a k nám do kasičky spadla 1 bronzová za 2hru J. Altery a 1 zlatá za 4hru Honzy s Matějem Šilhanem (Jiskra Nejdek).

Tento víkend jsme se zapojili do soutěže družstev kategorie U13 – Středočeský pohár. První kolo jsme z důvodu nemoci vynechali a druhé si hezky zahráli. I když nemoc opět zasáhla, ale nás nedostala. Se 2 výhrami a 1 prohrou jsme skončili s pohárem v ruce za 3. místo. Tým hrál ve složení: Bety Kopernická, Eliška Čiháková, Kuba Svoboda, Malvína Skrčená a Nataniel Skrčený. Na konec měsíce nás čekají ještě soutěže družstev a přípravné turnaje před MČR. Není nutné podléhat podzimnímu splínu, lepé předvánoční stres vyběháme na kurtech. Velké poděkování patří organizátorům našich turnajů, partnerům turnajů a především hráčům, kteří dobře reprezentují klub.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno