BAKALÁŘ KLADENSKÝ

02.05.2023 09:30

V posledním dubnovém víkendu se naši dva kladenští hráči, Michal Morávek a Jan Altera, vydali do Plzně na GPB. Sezóna je už skoro u konce, takže pro kluky to byla jedna z posledních možností si zahrát a získat body před prázdninami a začátkem další sezóny. Kluci startovali spolu ve čtyřhře a Michal spojil síly ještě s Klárou Šilhavou (Praha) v mixu.

Ve smíšené čtyřhře na Michala s Klárou po prvním vyhraném kole čekal nasazený pár Rataj/Dvořáková. Nasazené dvojice se však nezalekli a skvělým výkon nedali soupeřům šanci na postup do kola třetího, kde již čekali pozdější vítězové plzeňského GPC Maňásek/Treperová. Ani těm nedali Michal s Klárou šanci a bez ztráty setu postoupili do nedělního semifinále. Další den se měli utkat s druhými nasazenými turnaje, avšak kvůli zranění soupeře byl zápas skrečován a Michalovi s Klárou stačilo pro zisk zlata vyhrát tedy jen jeden zápas. Z druhé strany pavouka postoupil pár Šída/Foukalová, těm ve finále však Michal s Klárou nedali prostor ke hře a po dvou setech získali zlato, pro Michala to bylo dokonce první zlato z GPB v mixu.

Ve čtyřhře měli kluci velké ambice a po těžké přípravě si chtěli dojít minimálně pro medaili. První kolo nastoupili proti mladé dvojici Janíček/Kerpl, už od začátku k tomu kluci přistoupili zodpovědně a soupeřům nedali ani jeden bod zadarmo, skvělým výkonem tedy po dvou vyhraných setech postoupili do čtvrtfinále. Los klukům bohužel moc nepřál a zde na ně přichystal nasazené dvojky Viktoru a Loudu, kluci i přes lehký náskok v prvním i druhém setu nedokázali najít na jejich plzeňské soupeře ten správný recept a zápas nad pozdějšími vítězi turnaje prohráli. I tak však na Kladno dorazila jedna zlatá medaile a také cenné zkušenosti do dalších turnajů.

V neposlední řadě děkujeme BaC Kladno a Danielovi Skrčenému za badmintonovou přípravu a také victorsport.cz za vybavení a podporu.

autor: Michal Morávek

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno