Bramborová medaile ale má cenu zlata

27.02.2013 08:29

V sobotu 23. února jsme měli vyjet na plánovaný turnaj družstev U9,11 v Ústí nad Labem. Bohužel páteční sněžení napovídalo, že budou problémy na silnici a nebylo jisté, zda vůbec vyjedeme. Avšak pan Altera, tatínek Honzy, je zkušený řidič, který řídí za každého počasí a nic ho nezlomí.  A tak v sobotu jsme dorazili do haly v Ústí nad Labem ještě v předstihu. Za Kladno zde byli účastníci pouze Volf - Altera, kteří obstáli se ctí. Ač neměli mnoho příležitosti se sehrát, vůbec to nevadilo. Kvalitní tréninky se zhodnocují v praxi a oba kluci hráli jak o život.

Soupeřili s dalšími devíti týmy. Složení bylo rozdílné, hráli zde kluci i holky, ale v každém týmu se našel potencionální favorit (Port, Bolina, Salava, Hahn, Dragounová, Křížová…). Týmy si mezi sebou zahrály 1x čtyřhru a 2x dvouhru, což spočítáno ve finále čítá pěkných 18 zápasů na každého účastníka. Honza s Vojtou zahájili turnaj ukázkovou výhrou 3:0 a dál postupovali s přehledem přes soupeře. Je škoda, že Vojta několikrát podlehl soupeři, i když se nejednalo o velký bodový rozdíl, nakonec body za vítězství chyběly.

Klukům patří veliká pochvala za bojovnost, měli na stupně vítězů. Hráli tak aktivně a soupeřům nic nedarovali. Zkrácení zápasu, kdy se hrálo pouze do jedenácti bodů, spíše nahrávalo favoritům. Bohužel poslední dva zápasy dne sehráli s týmy Hrubec-Janošov, kde již chyběly síly na větší nápor na soupeře a nakonec je ještě čekal zápas s favority turnaje v podobě Krpatová-Janoušek. Výsledky těchto favoritů každému roztřásly kolena, ale naši kluci se jen tak nedali. Na výhru sice neměli, ale bojovali ze všech sil. Vojtovi se povedlo ukrást Krpatové body a odejít se ctí. Porážka 11:2, 11:8, vůbec není špatný výsledek. Ani Honza neodešel s nulou, pral se až do konce o každý bod. Všichni čekali "kanára", ale na kluky z Kladna byli krátcí. Myslím, že čtvrté místo je místo moc pěkné, zvláště když víte, jak nároční soupeři tam byli.

  

Kateřina

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno