BRONZOVÁ AŠ

15.05.2016 19:29

V pátek třináctého jsme se rozjeli do nejzápadnějšího města naší vlasti. O víkendu se zde konal turnaj série Grand Prix A kategorie U15. Z našeho klubu se jej zúčastnili tři zástupci a to Radek Janošov , Michal Morávek  a Vojta Volf. Míša s Radkem startovali ve všech herních disciplínách a Vojta pouze v mužské dvouhře.

Ve smíšené čtyřhře narazil v prvním kole Radek hrající společně s Áďou Brejchovou na dvojici Kokoř-Viktorová. V tomto zápase nenechal domácí Pavel Kokoř nic náhodě a bohužel našeho Radka s Áďou nepustili po výsledku ( 8,9 ) do dalších bojů. Pro Michala hrajícího s Kačkou Mikelovou vybral losovací systém turnaje spodní část pavouka. Po prvním kole ,ve kterém si  hladce  poradili s párem Dajčar-Pazderková (2,9) narazili v kole druhém na nasazenou dvojici  Janoštík-S.T.V.C.               Ve vyrovnaném zápase však této dvojici podlehli a výsledkem (19,14) pro ně smíšená čtyřhra skončila na slušném 9.-16.místě.

Dvouhru chlapců začal stejně jako smíšenou čtyřhru Radek. V prvním kole sice podlehl J. Orosovi  z Českého Krumlova, ale sympatickým výkonem potěšil oko diváka. Radek hrál bojovně , pral se o každý míč, jen chce trochu zapracovat na zklidnění hry a výsledky postupně přijdou samy s věkem. Michalovi  los do prostřední části pavouka sice zajistil jistotu klidných vod , ale hned v prvním kole jej čekal nepříjemný soupeř Vráťa Erhart s Astry Praha. Naštěstí jsme měli v záloze zbraně v podobě předzápasového trenéra Vojty Volfa , který vzal na svá bedra zodpovědně  úkol připravit Michala postupně na každý zápas a nekonvenčního trenéra Patrika z Ústí nad Labem,  jenž se postaral o Michalovu psychickou připravenost. Michal výborným výkonem Vráťu přehrál  (9,13) a postoupil do druhého kola, kde se potkal s Honzou Blažkem  z Rychnova nad Kněžnou. Zodpovědnou hrou přehrál  i Honzu  a postoupil mezi nejlepších osm hráčů turnaje. Na prahu semifinále mu však v kole třetím vystavil stopku  D.Kostrhun z Podivína, kterému náš Michal podlehl po vyrovnaném pěkném zápase (19,18). Přesto jsme však s konečným umístěním na 5.-8. místě ve dvouhře byli více než  spokojeni a ještě jednou díky Vojtovi s Patrikem , kteří mají na tomto výsledku i svoji zásluhu.

V pozdních odpoledních , skoro večerních hodinách se pomalu začali rozehrávat zápasy královské kategorie – mužské čtyřhry. V ten moment přišel i čas našeho Vojty Volfa, který přijel zúročit hodiny tvrdého tréninku a zkusit společně s Radkem Janošovem uhrát na republikovém turnaji nějaký zajímavý výsledek. Losovací osudí však v tomto případě bylo více než kruté a přidělilo klukům hned v kole prvním nasazenou dvojici ve složení Janoštík-Švejda. Kdo  si  pomyslel, že naši   odehrají  zápas proti nejtěžšímu soupeři se svěšenými  hlavami , ten se mýlil. Oba sety doslova bojovali o každý míček a i přes prohru (11,8) neudělali našemu klubu ostudu.             Michal hrající s Dominikem Hykyšem  si odbyli  premiéru  áčkového turnaje a hned se jim podařilo získat bronzové medaile, když postupně  ve dvou kolech porazili sehrané dvojice z Moravy  :  Brázda-Dostál a poté Slíva-Kozelský . Škoda jen, že zranění Dominika nedovolilo v neděli našim klukům urvat ještě lepší výsledek.Našim hráčům patří dík za příkladnou prezentaci klubu a věříme, že poctivým tréninkem se dopracují k dalším podobným , či lepším výsledkům.    

Pavel a Míša

Kompletní výsledky po kliknutí na obrázek.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno