BRONZOVÉ BRNO

13.12.2018 08:18

Druhý adventní víkend jsme se já, Vojta a Honza společně s trenérem vydali do Brna na MČR U17. Pro mě s Vojtou tímto rokem kategorie U17 končí, a tak to pro nás byl letos nejdůležitější turnaj. Honza bude kategorii U17 hrát ještě další dva roky, proto do moravské metropole vyrazil pro zkušenosti a body. Do Brna jsme vyrazili v pátek po škole a přijeli rovnou do haly, kde jsme absolvovali lehký trénink, po kterém jsme se vydali do penzionu. U večeře jsme probrali taktiku a ujasnili si cíle, pak koukli na film a šli spát.

Turnaj klasicky odstartoval mixem, který jsem hrál pouze já. Se svojí parťačkou Šárkou Líbalovou jsme se dostali do druhého kola, kde na nás čekal první nasazený pár Franek – Němcová. Zápas byl poměrně hratelný, ale nevyšel podle našich představ a soupeřům jsme podlehli ve dvou setech.

Následovali singly, ve kterých jsem nastupoval jako třetí nasazený hráč. Za Kladno do singlu nastoupil ještě Vojta, na toho v prvním kole čekal velmi kvalitní hráč Jan Hora. V prvním setu se kluci tahali o každý bod, ale v koncovce nakonec zvítězil soupeř. V druhém setu se již Vojta nedokázal koncentrovat a tak pro něho singl skončil. Já si po prvním volném kole zahrál dva třísetové souboje, které jsem dokázal proměnit ve svůj prospěch, a tak jsem se dostal až do semifinále. Zde už hra nebyla tak útočná a rychlá jako v prvních dvou zápasech, čehož můj soupeř Martin Dostál využil a porazil mě ve dvou setech, což ho posunulo do finále. I přes to, že jsem očekával víc, je to pro mě úspěch a odvážím si z MČR bronzovou medaili.

V deblu nastupuje již i Honza po boku Vojty. Na ty hned v prvním kole čekali pozdější medailisti Diviš – Poříz. Kluci i přes velkou snahu nedokázali tyto soupeře přehrát a debl tak prohrávají. Já nastupoval do debla společně s Adamem Ehmem. Na turnaji  jsme byli nasazené dvojky a pomýšleli jsme na co nejvyšší umístění . Bohužel Adamovi se nepoštěstilo a ve čtvrtfinálovém zápase v singlu si poranil nohu a do dalších zápasů nemohl nastoupit. Z toho důvodu pro nás bohužel nečekaně turnaj skončil před branami semifinále.

Nakonec bych rád poděkoval trenéru Danu Skrčenému za přípravu během celého roku a podporu přímo na kurtu, která mi pomohla především ve čtvrtfinálovém zápase a firmě VICTOR za vybavení se kterým jsem dosáhl zatím svého nejlepšího výsledku na Mistroství ČR ve své dosavadní kariéře.

autor: Michal Morávek

autor foto: Pavel Morávek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno