CVIČENÍ PRO ŽÁKY - START NA MÍČ

10.03.2021 09:39

Připravili jsme si pro vás postupně cvičení, které můžete zkoušet doma. Toto cvičení je určeno pro žáky a kohokoliv kdo chce trénovat a jediné co k němu je potřeba:

1) kulatá plyšová hračka, míček na badminton, míček na soft tenis nebo srolované ponožky - čisté:)

Cvičení je zaměřené na start na míč. Je potřeba si video opakovaně pustit, ať se pohyb učíte správně. Záleží na vás v jakém pořadí jej budete dělat, jsou to různé způsoby tréninku startu na míč. Je nutné se zaměřit na správné držení těla, tzn. ruka, tělo a nohy jsou v rovnováze. Klidně cvičení dělejte pomalu a opakovaně než dosáhnete dokonalosti.

Odkaz na video zde: youtu.be/z7-Mg9kncf0

Níže jsou popsána cvičení jak jdou po sobě na videu.

Cvičení se dělají 10x po 30s a 30s pauza mezi cvičením a 2 minuty mezi sérií - pokud potřebujete vydýchat víc není problém.

1) chyť bombu - první cvičení na videu, kde se hráč snaží chytit plyšové zvíře.

2) chyť míček/ponožku - nahazuje se míček na forhend a druhé cvičení se míček nahazuje na backhand.

3) tleskni si - trenér/rodič/sourozenec - ukazuje dlaní kam se hráč má dostat a tlesknout, nezapomínat, že tlesknutí je rukou hrající a dohlédnout na to, aby spodní údery šli otevřenou dlaní a horní údery zavřenou dlaní. Ideální je ukazovat pouze do 4 směrů, tedy spodní a horní forhand a spodní a horní back hand

4) zrcadlo - trenér/rodič/sourozenec ukazují do 4 rohů viz. víše a a hráč dělá výpady do místa ukázání.

Pomůcka - pokud mají děti možnost trénovat před zrcadlem, aby se i viděly je to vhodné, případně natočit idálně. Není problém trénovat toto cvičení i venku. Pokud se vám podaří nahrát krátké video nebo foto a poslat, bude to fajn - badmintonkladno@seznam.cz.

Hodně zábavy u tréninku a držte se

autor: Dan

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno