DUBNOVÝ LIBEREC

30.04.2013 09:48

Na poslední turnaj GP A dospělých do Liberce jsme vyrazili společně se spoluhráči z extraligového družstva Jardou Holečkem, Michalem Severou, Martinou Vackovou a Petrem Hohembergerem.

Pro některé kusy naší výpravy na sever, začal turnaj již v pátek, protože nemilosrdným osudem byli vyhnání do spárů nepředvídatelné kvalifikace. Těma kusy jsem byl já a Michal Severa a kvalifikaci jsme hráli ve čtyřhře mužů. Kdysi dávno jsem prohlásil, že až budu hrát kvalifikaci, tak tu disciplínu hrát nebudu, ale protože jsem se ještě nevzpamatoval z toho, že jsme jí hrát museli, ta v šoku jsme do ní nastoupiliJ.  Chtěl jsem a hlavně sobě dokázat, že tam nepatříme a trochu navnadit Michala, aby vyměnil krásy hor (místo turnajů se někde fláká buď na kole, nebo na prkněJ) za dechberoucí (a to v případě 3 dnů v hale v Liberci doslova) za zážitky z hal. Mám takový pocit, že pokud by náš výlet skončil jak jsem si ho naplánoval, tak bych ho možná na takových 5% přesvědčil. Bohužel jako v dobrých příbězích, tak i v našem příběhu se našli hrdinové - v modré zbroji, tak padouchové a to v různých odstínech šedi. V kvalifikaci jsme se museli vypořádat s míči, to jsme zvládli, v prvních kolech jsme zvládli i nástrahy soupeřů a příběh propocených triček se blížil ke svému happy endu. Bohužel v cestě nám stáli ve čtvrtfinále mladíci s divným jazykem, přesnou muškou a proklatě rychlými smeči. To co jsem z našeho zápasu proti Vojtovi Šelongovi s Kubou Mazúrem viděl (trochu problém osvětlení kurtu), tak to byl mazec. Nešlo nám to a možná trochu únava, ale hlavně Vojta s Kubou (už chyběl jen Matěj;)) hráli dobře a porazili nás.

Druhý příběh jsem hrál v mixu. Po 10 letech jsem na turnaji GP A hrál mixa s jinou partnerkou a tou byla Martina Vacková. Spolu jsme hráli naposledy na AMČR v roce 2008, kde jsme získali titul akademického mistra ČR v mixu. Bylo to moc příjemné hraní, obzvláště fungovala taktika, že já dělal holku na síti a Martina útočila v zadní části kurtu. Touto naší hrou jsme nejdříve vyřadili mladou dvojici Matěje Švába s Ivou Zychová a pak nastalo kladenské zemětřesení. Postupně jsme se střetli všichni, kdo hrajeme a budeme hrát v extraligovém družstvu Kladna. Po našem vítězství jsme čekali na vítěze mezi Katkou Tomalovou s Ivem Stoklasem proti Petru Hoškovi s Lenkou Severovou. Vybrali si nás Petr s Lenkou. V tomto zápase nám Lenča ukázala, kolik se dá zahrát prasátek. Zápas jsme zvládli a vyhráli jsme 2:0. V dalším utkání jsme narazili na Marka Tellera s Šárkou Křížkovou. Zápas ukázal výhody jednotlivých stran kurtů, Márovi ukázal zápas to, že i zespoda obranou může být sestřelenJ. Hrálo se na 3 sety a ty dva potřebné pro vítězství jsme pro sebe uhráli my s Martinou. Postoupili jsme do semifinále. Tam nás čekala dvojice, která vyhrála poslední turnaj kategorie A Vojta Šelong s Denisou Šikalovou. Zápas byl plný taktického hraní, ukázky fair play, štěstí na jedné straně, větší dravost a také se ukázalo, jak dvě malé chyby v závěru mohou rozhodnout. Tady naše putování za sluníčkem skončilo a prohráli jsme 21:19 ve třetím setu.

Další záznamy z turnaje nám ukazují, že Petr Hohenberger s Jardou Holečkem uhráli druhé kolo ve čtyřhře a to samé se podařilo Jardovi s Katkou Maixnerovou i v mixu. Parádního výsledku dosáhla Martina V. ve dvouhře, když v semifinále porazila Hanu Milisovou 2:1 na sety a pak bohužel prohrála ve finále a celkově skončila na 2. místě.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem kladenským hráčům za dobrou reprezentaci klubu.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ZDE: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=2E9BE54F-D713-4C94-AE2F-71CADE7E1F93

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno