EVROPSKÉ MILNÍKY A BaC KLADNO

17.02.2013 19:03

Dnes se odehrály dvě významné soutěže družstev. Finále ME družstev, ve kterém zvítezilo družstvo reprezetace Německa nad Dánskou reprezentací. Měl jsem možnost a utkání jsem sledoval. Přineslo velice zajímavý zápas ve dvouhře mužů, kde úřadující Mistr Evropy Marc Zwiebler (Německo) přidal důležitý druhý bod ve dvouhře mužů proti Hasi-Kristianu Vittinghusovi (Dánsko). Ve třetím rozhodujícím setu Marc ukázal koncentrovaný výkon, velkou bojovnost a především chuť zvítězit. Dámská čtyřhra přinesla opět drama, které můžeme nazvat až antickým. Dánské hráčky Christinna Pedersen (3. místo na světovém žebříčku) a Kamilla Rytter Juhl (3. místo na světovém žebříčku)ověnčené mnoha světovými vavříny nastupovaly proti singlové specialistce Juliane Schenk (251. místo na světovém žebříčku ve čtyřhře) a Birgit Michels (53. místo na světovém žebříčku). V tomto pro mnohé badmintonové "odborníky" by mohl být výsledek skoro jasný. Mluvíme zde o dámské čtyřhře, která přináší vždy mnohá překvapení, dlouhé výměny a často nečekaný výsledek. Německé hráčky vlétly na světové trojky bez respektu a zarputilost Juliany, kterou tato její vlastnost vynesla ve dvouhře žen až na 4. místo ve dvouhře žen, přinášela od prvních výměn zápasu své ovoce. V koncovce prvního setu se ve dvou výměnách dánské deblové specialistky nepochopitelně neschodly a při jednoduchém lobu německých hráček se na sebe jen podívaly. První set skončil 21:19 a druhý set německé duo stále tlačilo a nutilo dánky chybovat. Juliana a Birgit už svou šanci nepustily a přinesly pro Německo zlatý bod. Toto byl první milník dnešního dne, ale ten druhý a nám kladeským fanouškům bližší, je další vítězství v 3. regionální lize družstva BaC Kladno a proto vám níže přinášíme rozhovor s jeho vedoucím Ladislavem Leksou (lexou:))

ZÁZNAM FINÁLOVÉHO UTKÁNÍ: https://badmintoneurope.com/CMS/?cmsid=239&pageid=5363

VÝSLEDEK FINÁLOVÉHO UTKÁNÍ: https://tournamentsoftware.com/sport/teammatch.aspx?id=78C53563-14AA-4DB2-922B-105B7D8D9DF4&match=129

Juliane Schenk: https://tournamentsoftware.com/profile/overview.aspx?id=36259742-0EA1-44EB-9E3D-67C77FDE005C

 

Dnes 17.2.2013 se přepisovala historie evropského badmintonu a jeho součástí byl Ladislav Leksa jun.

Ahoj Láďo, jak dlouho jsi vedoucím družstva?

Ahoj Dane, vedoucím jsem druhou sezónu, i když minulý rok jsem si toho „vedoucování“ moc neužil (ne že by mi to chybělo) - jak oba víme, na turnajích jsme vždycky měli podporu, ať už tebe, nebo Jardu. Tentokrát je to víc na nás.

S jakými ambicemi jste letos vstupovali do soutěže družstev?

Hlavně si zahrát a nasbírat zkušenosti. Minulou sezónu jsme na to byli podobně, pořád sice hrajeme v nižší polovině, ale už alespoň vyhráváme. Když příště zaberem, třeba se po prvních třech kolech dostaneme i do té lepší půlky.

Jak bys zhodnotil tento historický den Evropského badmintonu ve vazbě na výsledky soutěže družstev z pohledu kladenského družstva, které se zapsalo do své historie?

Je vidět, že míříme stále výš a výš, a dokud nebudem mistři světa nebo důchodci, tak to nevzdáme J

Jaká je nálada v družstvu před posledním kolem soutěže?

Pohodová, určitě k tomu přispělo i to, že (alespoň v rámci dolní poloviny skupiny) vyhráváme. Takže poslední kolo si hodláme hlavně užít a udržet naší vítěznou řadu J

Ve druhé polovině jste zabrali a jste na prvním místě, bude zvýšená příprava před posledním kolem?

Nijak brutálně to nevidím, i když ty nejisté zvěsti o nových tréninkových metodách, které ses nedávno naučil, děsí mě i Oldíka. I když jsme se shodli na tom, že musíme víc hrát dvouhry, poslední dobou jsme na ně na trénincích nějak zanevřeli a je to znát.

Jak se Ti osobně hraje v týmu, který je seskládaný z věkově různorodých hráčů? Věkový průměr je 33 let. (Od 16 let po 49 let)

Parádně, naše posily Pavel s Jirkou nám pomáhají jak fyzicky (bodují, kde můžou), tak psychicky – hraje se líp, když víme, že od nich máme body skoro vždy jisté.

Za rozhovor děkuji

Autor: Dan

Jaká nálada panuje v týmu....

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno