EXTRALIGA V ZAJETÍ SVĚTELNÝCH MEČŮ

18.12.2012 08:28

O víkendu 15.12.-16.12.2012 se uskutečnilo 3. Kolo COMPO extraligy smíšených družstev. Nejdříve v sobotu jsme v domácím prostředí přivítali nováčka soutěže SUPER STARS Most. Družstvo přijelo v oslabené sestavě a s ohledem na věk některých hráčů z Kladna se nám dostalo od soupeře uvítání v podobě oslovení dobrá denJ. Zápas se pro nás vyvíjel vcelku příznivě a od počátku jsme přidávaly důležité body. Nejprve první bod přinesla dvojice Monča Erbenová a Dan Skrčený v mixu. V souběžně hraném utkání zajistil druhý bod Michal Severa. Následovala čtyřhra žen, která nám opět ukázala, že čtyřhra žen má svá netušená kouzla a možnosti. Naše holky Monika s Martinou Vackovou po celou dobu zápasu bojovaly pouze spolu než se soupeřkami. Nakonec se jim podařilo svůj boj vyhrát a tím i přinést důležitý bod. Ve čtyřhrách mužů je síla Kladna a vcelku s jistotou jsme přidali další body. Ve dvouhře žen Martina nepovolila soupeřce žádný tlak a přinesla sedmý bod pro Kladno. V posledním utkání nastoupil Jarda Holeček a přes svou bojovnost v zápase, kdy polská posila Kolumbajew předváděl pestrou škálu krásných badmintonových fines, tak Jarda bohužel své první letošní vítězství v lize nezískal. Ještě jeden zápas byl pro BaC Kladno vítězný. Druhá dvouhra mužů, ve které zvítězil Ivo Stoklas a průběh zápasu jsme mu slíbil komentovat nebudu:).

Abychom byli dobře připraveni na nedělní utkání proti úřadujícímu mistru ČR So Veselý Brno, tak jako správný kapitán jsem pro své kolegy pořídil další zbraň na soupeře. Každý získal svůj světelný meč. Nejdříve jsme je byli vyzkoušet v centru Brna a osvědčili se. Jenom Martinka zkoušela, jestli její bojovník umí plavat a neumí, pouze od té doby stále svítí:). Jarda druhý den zjistil, že jeho bojovník nemá ruku a stále jí hledáme. Na soupeře jsme nastoupili plni odhodláni a už v prvních dvou utkáních bylo jasné, že to Brno nebude mít lehké. V mixu Monika Erbenová s Danem Skrčený prohráli na 3 sety a škoda nevyužitého náskoku ve druhém setu, když první set jsme vyhráli. V souběžném utkání bojoval na 3 sety Michal Severa proti Standovi Kohoutkovi. Celkově jsme prohráli 6:2, body přinesly naše holky, když v naprosto odlišném zápase ze soboty vyhráli nad Bětkou Bášovou a Lucií Havlovou. Martina chtěla mít po tomto víkendu 100% vítěznou bilanci a porazila ve dvouhře žen Lucii Havlovou.

Celkové hodnocení víkendu se dá rozdělit na období pře Hvězdnými válkami a po nich:). Důležitý krok na cestu do čtvrtfinále jsme udělali a to je důležité. Chtěl bych poděkovat divákům, kteří nás přišli podpořit, dále členům klubu za pomoc a Markovi Tellerovi, který bohužel stále se svým zraněním hrát nemůže, ale vždycky je s námi buď fyzicky, nebo jako přítel na telefonu:).

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno