Finále Kladno Junior Cup 2014.

20.05.2014 14:33

Finále letošního ročníku Kladno Junior Cup se nezadržitelně blíží. Již o tomto víkendu se dozvíme, kdo se ujme vlády nad kategoriemi U9, U10 a U11 pro nadcházející rok. A jak jsou rozdány karty před nedělním finále?

Kdo vystoupá až na vrchol?

V kategorii U9 dívky má nejlepší výchozí pozici Veronika Nováková z Karlových Varů s plným počtem bodů, ale jen dva bodíky za ní si na celkové prvenství brousí zuby i Kristina Kozempelová ze Superstaru Most. V chlapcích nejmladší věkové kategorie se po odstoupení průběžně prvního hráče Tomáše Bláhy ze Sokola Radotín otevřela cesta na trůn pro Maxe Píšu ze Sokola Nový Knín s 21 body. Ten má tříbodový náskok před Tobiášem Lecianem z pražské Astry. V kategorii U10 dívky vede Markéta Kohoutová ze Superstaru Most s plným počtem 24 bodů před Magdou Tyrmerovou ze Sokola Nový Knín s 22 body. Třetí do hry by jistě ráda byla také Linda Hájková z Chemičky Ústí nad Labem, která ztrácí další dva body. V chlapcích stejné věkové kategorie je situace trochu zamotanější. Mezi prvními čtyřmi hráči jsou jenom tři body rozdílu a jak Jan Rázl z Liberce, tak Lukáš Mervart ze Sokola Radotín, tak Matěj Šilhan z Jiskry Nejdek, tak Tomáš Urbanec z Polabin Pardubice rozhodně neskládají zbraně a určitě se o své místo na slunci poperou. V nejstarší věkové kategorii U11 jsou na tom vedoucí domácí hráčka Adéla Schořová i lídr mezi chlapci Tomáš Patera ze Sokola Radotín stejně. S plným počtem 24 bodů se svým pronásledovatelům vzdálili na rozdíl čtyř bodů. Za Adélou je dvojice dvacetibodových pronásledovnic Magda Komínková z BK 93 Hořovice a Karolína Křížová z Chemičky Ústí nad Labem. Za Tomášem zbyl z dvojice dvacetibodových pronásledovatelů po odstoupení domácího Pavla Hrubce jen jílovsko-kladenský Radek Janošov.

Nasadí si někdo z kladenských hráčů korunu pro celkového vítěze?

Pro některé adepty se otevřela k vysněnému cíli dálnice, jiní si budou muset trnitou cestou na trůn prosekat. Tak či onak, určitě se bude na co koukat, a kdo si bude chtít nasadit korunu, bude muset ze svého badmintonového umu něco ukázat. Kladenské barvy bude na turnaji reprezentovat Adéla Schořová, Radek Janošov, Jan Altera, Lukáš Bystřičan a Tereza Šímová. Kdo by chtěl naší pětici hráčů podpořit, začátek turnaje je v neděli od 9 hodin.

 

Marek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno