FINÁLE PLAY OFF V BADMINTONU

17.04.2013 16:02

O víkendu 13.-14.4. se uskutečnilo Finále PLAY OFF COMPO Extraligy v badmintonu. Tento turnaje nejlepších 4 družstev v domácí nejvyšší soutěži smíšených družstev jsme se poprvé ve své historii účastnili i my BaC Kladno. Postupem jsme si splnili cíl před sezónou a těšili jsme se, jestli se nám podaří dovést pohádku do šťastného konce. V sobotu jsme se utkali s trojnásobným mistrem ČR družstvem So Brno Veselý Jehnice. Do zápasu jsme nastupovali s odhodláním uhrát co nejlepší výsledek. Soupeř nastoupil v plné sestavě a s jasným cílem vyhrát a udělat první krok k dalšímu titulu. Bylo to utkání, ve kterém se ukázaly zkušenosti z těchto zápasů na straně Brna a snaha ze strany našich hráčů o každý bod. Soupeř nám nedal šanci a zvítězil jasným výsledkem 8:0. Výsledek vyznívá jednoznačně, ale utkání z pohledu našich fanoušků určitě vypadala pohledně a nejednou se nám podařilo soupeře zaskočit povedenou kombinací.

Do nedělního utkání jsme nastupovali s větším odhodláním, změnou v sestavě a přáním vyhrát a získat bronzové medaile. Soupeřem nám bylo domácí družstvo So Radotín Meteor Praha A. Soupeř před sezónou posílil o polského reprezentanta Adama Cvalinu, který předváděl špičkový evropský badminton. My jsme soupeře zaskočili výhrou v první dvouhře mužů, ve které zvítězil Marek Teller nad Lukášem Zevlem a získal pro nás důležitý bod. Další body získaly Monika Erbenová s Martinou Vackovou proti Mirce Růžičkové a Martině Hobzikové. Třetí bod pro BaC Kladno v dramatickém zápase, hraném na 3 sety získala Martina Vacková proti Haně Kollarové. Toto byl bohužel pro nás poslední bod a ostatní získal soupeř a zvítězil poměrem 5:3.

Odvážíme si konečné 4. místo, které je odměnou za celoroční práci hráček a hráčů celého týmu. Po prvním zklamání, jsme si uvědomili, že to je pro kladenský badminton velký úspěch a příslib do budoucna. Naši mladí hráči v klubu mohou vidět cestu, po které se mohou dát a užít si jako my úžasný badminton v jeho nejkrásnější podobě.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem partnerům klubu, kteří nám pomáhají, našim rodinám, které nás podporují, všem fanouškům za povzbudivé reakce a také celému týmu za profesionální přístup, přes to, že všichni jsme amatéři a hrajeme badminton jako svůj koníček.

FOTOGALERIE: https://badmintonkladno.rajce.idnes.cz/extraliga_finale_play_off2013/

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno