GPA PRAHA U19

29.01.2020 10:32

V posledním lednovém víkendu se v Praze odehráli první GPA U19 v tomto roce. Kladno reprezentoval pouze Michal Morávek, který hrál dvouhru a čtyrhru.

Ve dvouhře startoval jako 5/8 nasazený hráč a v prvním kole si zahrál s brněnským hráčem Jakubem Divišem. Toho celkem klidnou hrou přehrál ve dvou setech. Ani druhé kolo nedalo Michalovi příliš zabrat, Ladislava Lešťáka z Nejdku porazil také na dva sety. Ve třetím kole už na Michala čekal mnohem těžší hráč, 3. nasazený turnaje, Jiří Derka z Brna. Po velice vyrovnaném zápase a dlouhých výměnách zbylo více sil soupeřovi, ten toho využil a postup do semifinále si tak vybojoval on.

Ve čtyřhře nastoupil Michal se svým novým parťákem Kubou Reichmanem z Brna. Mají za sebou teprve jeden turnaj, ale i tak to byl pěkný výkon. Kluci startovali jako ¾ nasazení, což jim zajistilo poměrně příznivý los. I tak pro ně ale první kolo nebylo jednoduché. Po prvním vyhraném setu začala dvojice Dostál – Janoušek klást větší odpor a druhý set si připsali na svou stranu. Do třetího setu ale kluci nastoupili aktivně, zápas tak vyhráli a postoupili do dalšího kola. Ve čtvrtfinále si poměrně hladce dokázali poradit s párem Nejedlý – Listopad a po dvousetové výhře postoupili do semifinále. Zde si zahráli proti první nasazené dvojici turnaje, Dostál – Brázda. První set dokázali kluci v koncovce vyhrát 22:20, v druhém soupeři srovnali a skóre bylo 1:1. Do třetího nastoupili oba páry naplno a bylo to vyrovnané až do konce. Bohužel v koncovce měl více štěstí soupeř, a tak se kluci museli spokojit s třetím místem. Ale na druhý společný turnaj super výsledek, příště bude jistě zlato.

Také chceme poděkovat firmě Victorsport za podporu a veškerou výbavu a Danu Skrčenému za přípravu, protože bez těch by to nešlo:).

autor: Miki Morávek

autor foto: Pavel Morávek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno