GPB PUSTĚJOV OČIMA MICHALA M.

13.10.2021 10:02

První říjnový den vyrazil Michal Morávek společně s Jovanou Skrčenou až do dalekého Pustějova na GPB Dospělých. Po několikahodinové cestě už nezbyly síly ani na menší trénink, a tak první místo po večeři, kam se Michal s Jovčou vydali, byla postel.

Hned ráno se kladenská dvojice pustila na první disciplínu, smíšenou čtyřhru. Do prvního kola jim los přichystal pár Chluba – Vrbová, který po třísetové bitvě dokázali porazit. Druhé kolo již tak slibné nebylo, zde na ně čekal nasazený pár Bureš – Otáhalová, kteří si s Michalem a Jovčou poradili ve dvou setech.

Co se týče deblů, tam kladenským hráčům štěstí nepřálo. Michal hrál se svým parťákem Kubou Reichmanem (Brno) a los jim do prvního kola přichystal dvojici Budzel – Grund, kteří si později z turnaje odvezli druhé místo. I tak s nimi hráli Michal a Kuba dlouhou třísetovou bitvu, bohužel štěstí přálo na konci více soupeřům a zápas skončil ve třetím setu 16:21. Co se týče Jovči, ta si zahrála po boku pardubické hráčky Rozálie Bártové. Holky nastoupili proti dvojici Bláhová – Metzová. Navzdory tomu, že Jovča hrála s Rózou poprvé, odvedli velmi slušný výkon. V prvním setu se prali o každý bod, avšak nakonec prohráli v koncovce, druhý měl velmi podobný průběh, ale ani ten holky nedokázali uhrát ve svůj prospěch, zápas tak skončil 19:21, 17:21.

Nejlepší výsledek uhrál Michal a to právě ve dvouhře. Ten, jakožto nasazený hráč, prošel hladce přes první dvě kola. Ve třetím kole se utkal s brněnským hráčem Jiřím Derkou, který ve druhém kole porazil druhého nasazeného hráče turnaje. Šlo o postup do semifinále, a tak Michal nastoupil do zápasu již od začátku na sto procent. Celou dobu dokázal Michal hrát svoji hru a nepřizpůsobovat se té soupeřové, což se projevilo na výsledku. Michal vyhrál zápas 21:14, 21:11 a zajistil si tak postup a medaili z turnaje. Další den nastoupil v semifinále proti Matějovi Ehmovi (Pardubice), s tím odehrál o prázdniny mnoho zápasů a jejich bilance byla dost vyrovnaná. Po prvním vyhraném setu se už bohužel Michal nedokázal koncentrovat tak jako soupeř a zbylé dva sety prohrál. I tak si ale z turnaje odvezl krásné třetí místo.

Článkem bychom také chtěli poděkovat Danovi Skrčenému za přípravu hráčů na turnaje a victorsport.cz za veškeré vybavení.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno