GPB U19, Brno

05.03.2020 08:00

Poslední únorový víkend vyrazili Jan Altera a Michal Morávek na 1. juniorské GPB roku 2020. Michal přijel do Brna již v Pátek, aby potrénoval se svými spoluhráči. Honza měl zase přípravu v Praze. Oba tak byli připraveni nastoupit v sobotu na kurt v plné formě.

Oba borci startovali ve všech třech disciplínách. Jako první nastoupil na kurt Honza, který hrál s Andreou Kobylákovou z Prahy. Po prvním vyhraném kole si zahráli s prvním nasazeným párem Reichman – Ševčíková, na ty nedokázali najít zbraň a do dalšího kola tak nepostoupili. Michal si zahrál s brněnskou hráčkou Adélou Chadimovou. Jakožto nasazení hráči se celkem s přehledem dokázali dostat přes první tři kola až do semifinále, tam na ně čekal již zmiňovaný brněnský pár Reichman – Ševčíková. Těm po dlouhé třísetové bitvě Míša s Áďou nakonec podlehli a museli se spokojit s třetím místem.

Ve dvouhře jak Honza, tak i Michal prošli poměrně hladce prvním kolem. Los ale nebyl úplně přívětivý a v druhém kole si kluci zahráli proti sobě. Honza je ještě mladší a nedokázal zúrokovat všechny síly, i tak ale Michala potrápil a nenechal mu zápas zadarmo. V třetím kole nastoupil Míša proti Štěpánu Benírškovi, kterého porazil na dva sety a zajistil si tak postup do nedělního semifinále. Zde si zahrál proti nasazené dvojce Matějovi Rzeplinskemu. Po mnoha předchozích zápasech už Michal nedokázal najít dost sil na to, aby soupeře porazil a tak Matějovi podléhá 21:14 a 21:19.

Ve čtyřhře hrál Honza s Davidem Slívou, ty v prvním kole změřili síly s párem Dvořák – Rázl. Ten po dvousetové vyrovnané hře v koncovce porážejí a postupují tak do druhého kola. Michal byl společně s Kubou Reichmanem na turnaji jako první nasazený pár. Do prvního kola ale dostali velice nepříjemné mladé hráče, Rzeplinskeho a Šulce, nakonec si s nimi dokázali na tři sety poradit a také postupují dál. V druhém kole si opět zahrál Michal proti Honzovi, Miki s Kubou dokázali vyvinout větší tlak a postup do semifinále si vybojovali oni. Tam v třech setech porazili Vojtěcha Bízka s Matoušem Listopadem a ve finále na ně čekal mladý pár Kopřiva – Smutný. Zápas byl velice zajímavý a napínavý. Po prvních dvou setech se kluci dokázali pořádně zkoncentrovat a do třetího setu si zařídili náskok 11:1, ten už si dokázali udržet a vybojovali si tak zlatou medaili.

Výsledky turnaje zde: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=2A0DF839-2957-4F62-B4CC-E0545A298C22

Děkujeme firmě victorsport.cz za vybavení a podporu a D. Skrčenému za badmintonovou přípravu.

autor: M. Morávek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno