GPB U19 OKEM VOJTY VOLFA

24.09.2017 19:32

V sobotu 16. září se konal turnaj kategorie U19-B v Praze ve Vinoři. Samozřejmě ani na tomto turnaji nesměli chybět hráči a hráčky z našeho klubu ve složení: Áďa Srbová, Verča Čiháková, Monča Dufková, Michal Morávek, Vojta Volf a Vojta Dvořák. Roli vedoucího a fotografa této výpravy si na starost vzal Pavel Morávek.

Jako obvykle se turnaj začal mixem, kde jsme měli hned tři dvojice. Jako první se do boje pustili Verča s Michalem, kteří nastoupili proti páru Blažek-Kmoníčková.  Po tří setovém zápase a prvním prohraném setu se statečně probojovali do dalšího kola, kde jim bohužel stopku vystavili Strnad-Líbalová. Další zápas odehráli Áďa a Vojta D., kdy čelili proti páru Panocha-Vacková.  Zápas to byl velmi zajímavý a bylo vidět obrovskou snahu. Bohužel vítězství si po dvousetovém zápase odnesl soupeř. Jako poslední nastoupili Monča s Volfínem proti páru Láznička-Moravcová. Nicméně i zde bylo štěstí na straně soupeře.

Po mixech nastal čas na dvouhru, kterou hráli všichni kromě Ádi. Bohužel jak se ukázalo i v této disciplíně bylo štěstí na straně soupeřů. Nejdál se dostal Michal, který se probojoval až do třetího kola, kde naneštěstí nestačil na tomáše Hynka.

Poslední na řadě byly čtyřhry. I zde bylo hned několik kladenských a smíšených dvojic. Volfíno si zahrál s hráčem Záavodným  z Klimkovic I přes všechnu vynaloženou stahu a viditelnou bojovnost, bylo vidět nesehranost této dvojice, proto si vítězství odnesla dvojice Lecian-Podivín.  Michal s Vojtou D. v prvním kole zvítězili proti páru Erhart-Malý.  V dalším kole předvedli velmi zajímavý třísetový zápas. Ovšem zde dolehla únava z celého dne, a proto v rozhodujícím setu zvítězili protihráči. Mezi děvčaty jako první nastoupily do hry Monča s Terkou Chumchalovou z Olomouce proti dvojici Brejchová - Líbalová. V prvním setu byla vidět nesladěnost dvojice. Druhý set na tom byl o mnoho lépe. Ovšem i přesto v napínavé koncovce zvítězily oponentky. Poslední dvojice, kterou tvořila Áďa s Verčou, nastoupila na kurt s vidinou vítězství. To se v prvním odehraném zápase proti hráčkám Kohoutová-Hřebíčková  podařilo. V dalším kole nastoupily proti Skuhrová-Štroblová. Ovšem tady už síly našich hráček nestačily. Proto poslední zápas dne skončil prohrou.

I přes všechny prohry a nezdary, byl turnaj velmi vydařený. Všichni si skvěle zahráli a nasbírali další zkušenosti, i přes nemoc, která sužovala minimálně polovinu naší kladenské výpravy.

autor: Monča a Volfi

Fotoko P. Morávek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno