GPB ÚSTÍ NAD LABEM

24.09.2018 07:42

O víkendu 22.-23.září se tři kladenští hráči Vojta Volf, Jan Altera a Michal Morávek vydali na GPB U17 do Ústí nad Labem.

Turnaj klasicky odstartoval mixem, který ani jeden z hráčů nehrál. Mix hrálo 64 párů a i přes to, že v ústecké hale bylo 9 kurtů, tak singly startovaly poměrně pozdě, a proto si kluci mohli přispat a vyrazit později.

První na kurt nastoupil Honza, který koncentrovanou hrou dokázal porazit ve třech setech Ondřeje Běhounka. V dalším kole se utkal s nasazeným Kopřivou, na kterého mu již síly nestačily a cesta pavoukem pro něj skončila. Nutno ale podotknout, že Honzík na turnaje U17 bude jezdit ještě další dva roky. Vojta, jako nasazený hráč 9/16 měl čas na předzápasovou přípravu. Zápas s Ladislavem Lešťákem z Nejdku mu však nevyšel podle jeho představ a bohužel prohrál ve dvou setech. Třetím hráčem byl Miki, který do turnaje nastoupil v singlu i deblu jako nasazená jednička. V sobotu si zahrál celkem tři dvouhry, a i přes malé zaváhání, v podobě ztraceného setu, v prvním zápase s brněnským Divišem splnil v zápasem dalších očekávání a postoupil přes pražské soupeře Šulce a Nejedlého do semifinálové neděle.

Ve čtyřhře mužů hrál Honza se stálým parťákem Matějem Šilhanem z Nejdku, Michal znovu spojil síly s pardubickým Adamem Ehmem a Vojta zkusil debla s Tomášem Urbancem taktéž z Pardubic. V kvalitně obsazeném turnaji však nedokázali Vojta ani Honza projít prvním kolem pavouka a tím se bohužel s turnajem rozloučili.  Michal s Adamem se po volném prvním kole, i přes nepřesvědčivý výkon probojovali do neděle.

V neděli se začalo debly, ve kterých Miki s Adamem porazili pražské hráče Patera-Litopad a postoupili do finále. V něm se utkali s nasazenými dvojkami Blažek-Janoušek, které po výborném výkonu poráží ve třech setech a získávají tak zlato! V semifinále singlu nastupuje Miki proti plzeňskému hráči J. Horovi, s kterým si poradil až ve třech setech, když zvládl koncentrovanou hrou koncovku rozhodujícího setu, kde dokázal otočit nepříznivé skóre  16–18 na 21-18. Ve finále se utkal proti svému deblovému parťákovi A. Ehmovi. I zde zvládá perfektně závěry obou setů, a tak poráží Adama 2:0 (20,20) čímž si odváží z turnaje dvě zlata!

Také chceme poděkovat Danovi Skrčenému za přípravu a Victorsport.cz za vybavení

autor: Miki a Pavel

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno