GPC U17 A DO BENÁTEK JE CESTA DLOUHÁ

09.01.2017 20:31

V nedělní arktické ráno dne 8.1. se tříčlenná skupinka našeho klubu Michal , Honza a Vojta V. vydali do nedalekých Benátek na první postupový turnaj kategorie U17 nové sezóny.

         Michal startoval pouze v jednotlivcích a Vojta s Honzou zkusili své badmintonové zkušenosti zúročit ve všech třech disciplínách, když čtyřhru odehráli společně. Děvčata na mix jsme nesehnali po cestě na pumpě, ale vybrali až na místě. Vojta si zahrál s domácí Míšou Tomanovou a Vojta spojil své síly s Áďou Brejchovou z Nového Knína.

            Turnaj začal klasicky mixem a Honza se ocitl rovnou pod palbou domácího páru Malý-Sendrea. Nenechal se však zaskočit a dobrým výkonem dokázal společně s Michalou Tomanovou dlouho odolávat tlaku sehrané dvojice a i přes porážku kladl odpor až do konce,. Výsledek ( 18,15 )  je tím důkazem. Vojta s Adélou měli do prvního kola trošku příznivější los a zvítězili v něm proti domácímu páru Kalkuš–Kramešová  2:0 ( 20,9 ). V kole druhém však již narazili na favorizovaný pár Pavlíček-Nešněrová , kterému bohužel jednoznačně podlehli 0:2 ( 5,11 ).

            Na řadu přišli singly, které z naší trojice odstartoval Honzík zápasem s domácím Kubou Vraštiakem. Honza odehrál hezký zápas a dokázal domácího o tři roky staršího Kubu pořádně potrápit. Nakonec však Honza Kubovi podlehl 0:2 ( 11,18 ), ale musím jej pochválit za odvedený výkon. Je potřeba ještě dále zapracovat na bojovnosti a hlavě a lepší výsledky se dostaví časem sami. Poté nastoupil Vojta k zápasu s Ondrou Štěpánem a  hned od začátku mě překvapil nasazením a herním přístupem. Výborným pohybem často soupeře přehrával a první set prohrál jen nejtěsnějším výsledkem 22:24. V druhé setu již ztratil trochu herní jistoty   a prohrál 15:21. Přesto musím znovu vyzdvihnout jeho pohyb a bojovnost, které je možné v této míře spatřit jednou, max. dvakrát za sezónu :-). Třetím v pořadí byl Michal, který přijel s cílem vybojovat první - postupové místo na GPA. Jako nasazená jednička prošel prvním kolem a poté hned narazil na jemu známou turnajovou překážku, domácího Míru Pavlíčka. Konečně se Michal dokázal přenést přes svůj turnajový blok, pochopil, že na druhé straně kurtu nestojí jméno, ale hráč z masa a kostí a celkem s přehledem Míru přehrál 2:0 ( 10,18 ).

Tím se probojoval do finále, kde si po stejně dobře odvedeném herním výkonu poradil s dalším domácím hráčem Adamem Malým taktéž 2:0 ( 15,16 ), čímž si vybojoval postup na 1.GPA v nedaleké Orlové.

            Nakonec naši kluci nastoupili v královské disciplíně- mužské čtyřhře. Páry byly čtyři a kluci hned na začátku okusili křest ohněm v podobě domácího páru Pavlíček-Malý. V prvním setu se zahřívali a prohráli 8:21, ale v setu druhém se takříkajíc zvedli, zlepšili pohyb a v podstatě celý set vedli. Koncovka se jim však nepodařila a prohráli 20:22. V posledním zápase si již poradili s párem Kalkuš-Muller a obsadili třetí místo.

S novým rokem je potřeba dobře sportovat a proto jsou tu oblíbené kliky, pokud chcete vidět více fotek:)

Výsledky: Pavouk U17.xls (62976)

autor: Pavel  M.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno