Hradecká smůla

20.02.2020 07:37

V sobotu 22.2. jsme brzy ráno vyrazili na Áčkový turnaj do Hradce Králové, kterého se zúčastnil Honza a jeho stálice Matěj Šilhan z Nejdku. V mixu mu sekundovala parťačka Andy Kobyláková ze Zahradního Města.

První kolo v mixu měli jako nasazený pár ¾ volno. V druhém kole si lehce poradili s párem Urbanec/Bártová. Ve třetím kole nastoupili proti páru Šulc/Johnová a čekal se vyrovnaný zápas. Honza s Andy měli excelentní nástup a hráli agresivně do stavu 15:5, kde se z nějakého nepochopitelného důvodu zadrhli a soupeř toho náležitě využil a tento set vyhrál 21:18. Ve druhém setu to byl boj o každý míček s větším štěstím pro soupeře. Tady bych podotkl, že tento zápas byl velmi atraktivní, a slušel by mu třetí set. Bohužel losování je neúprosné, pár Šulc/Johnová by za normálních okolností byl nasazený a pravděpodobně bychom na ně nenarazili. S předvedenou hrou jsem byl spokojený, a navíc jsem tam viděl první úsměvy na rtechJcož v párových disciplínách je velmi důležité….

V singlu mu byl již potřetí v řadě nalosován Pavel Maňásek a již potřetí s ním Honza prohrál. Bylo vidět, že Honza nastupuje již odevzdaně. Tomu odpovídal stav i vývoj zápasu (13:21,16:21).

V poslední disciplíně nám los nepřál. V prvním kole si nijak zvlášť oslňujícím výkonem po třech setech poradili s párem Muller/Dvořák. Tady se kluci nepředstavili s dobrém světle. Chyběl jim pohyb, bez kterého to bohužel nejde. V druhém kole nastoupili proti nasazenému páru číslo 1 Kopřiva/Smutný, kteří to vůbec neměli lehké proti Honzovi a Matějovi, když několikrát v zápase byli oba na zemi a přesto vyhráli 2:0 na sety. Tomuto zápasu by slušel třetí set. Zase chybělo trochu toho štěstíčka.

Celý turnaj bych nakonec hodnotil dobře i přesto, že se nekulatilo. Je vidět, že v mixu a deblu jsme schopný hrát vyrovnané partie……

autor: Martin

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno