HRAJEME PO CELÉM SVĚTĚ I U NÁS

16.12.2021 15:56

Naši hráči na přelomu listopadu a prosince se rozjeli na turnaje po celém světě i na domácích kolbištích předvedli své umění.

Vratislav Vlk a Daniel Skrčený reprezentovali naši zemi a klub na MS veteránů ve španělské Huelvě. Na této akci pořádané BWF startovalo na 1200 hráčů z celého světa naši hráči e kvalifikovali na tuto vrcholnou akci. Startovali ve dvouhrách a společně ve čtyřhře. Přes bojovný výkon se jim nepodařilo postoupit z 1. kola, ale při troše možnosti větší přípravy je zde potenciál uspět, protože jako jediní hráli s pozdějšími semifinalisty vyrovnanou partii. V týdenním pobytu měli možnost sledovat ty nejlepší hráče a také poznat město Huelva, které se pyšní primátem – z tohoto přístavu vyplul Krištof  Kolumbus na své plavby do Ameriky a věříme, že i pro naše hráče byl tento turnaj startem k zářivé budoucnosti v kategorii veteránů.

Hned po návratu doprovázel Dan Skrčený jedinou zástupkyni klubu na MČR kategorie U17 Malvínou Skrčenou. Už samotný start v této kategorii byl úspěchem pro naši reprezentantku, protože v této věkové kategorii bude startovat až od ledna 2022. Povedlo se podat dobrý výkon ve čtyřhře, avšak i tento nestačil na postup do dalších kol. Na tento turnaj navazoval v Českém Krumlově turnaj z okruhu BEC ve stejné kategorii, kde už naše hráčka startovala ve všech disciplínách. Nejdále se dostala ve dvouhře dívek 3. kole, ve kterém sehrála zápas se svojí tradiční soupeřkou z Benátek n. J. – K. Kalkušovou, která byla nad její síly.

Víkend 11.-12.12. znamenal start 3 našich hráčů na MČR jednotlivců v kategorii U15 – J. Svoboda, K. Škvára a M. Skrčená. Kluci hráli pouze čtyřhru a skončili hned v 1. kole. Pozitivním zážitkem byl jejich přístup, kdy postupně setřásli nervozitu a zjistili, že se staršími soupeři je možné hrát vyrovnané zápasy. M. Skrčená hrála všechny 3 disciplíny a nejlépe se ji vedlo ve čtyřhře dívek a dvouhře dívek, kde obsadila krásné 5. místo. Bohužel los byl ve čtyřhře nemilosrdný, když Malvíně se spoluhráčkou T. Czajovou jako 1. nasazeným přiřadil dvojici B. Bursovou a K. Kalkušová, které startovali na divokou kartu. Malvína s Terezou podali velice dobrý výkon, kdy k vítezství nad pozdějšími vítězkami celého MČR chyběl malý kousek.

Posledním turnajem 3. týdenního bloku byl postupový turnaj kategorie U19, který jsme pořádali. Zde domácí barvy hájili J. Altera a Š. Kruncl. Oba naši zástupci předvedli bezchybný výkon a společně vyhráli čtyřhru a J. Altera vyhrál dvouhru. Z tohoto turnaje postupují na MČR pouze vítězi a tím byli kladenští badmintonisté.

Děkujeme našim partnerům za podporu a hráči za dobrou reprezentaci klubu.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno