III. kolo 2. regionální ligy – velké finále

20.03.2019 14:55

Na závěr sezony družstev jsme si třetím kole druhé regionální ligy zahráli v domácím prostředí. Soupeři nám byli Králův Dvůr „B“ a Benátky n. J. „B“. Po přípravě veškerého vybavení a zázemí jsme se mohli pustit do hry. V luxusní početné sestavě 7 (kluků) + 3 (děvčat) jsme mohli téměř libovolně míchat sestavou tak, abychom si všichni zahráli.

A to se také do posledního puntíku splnilo. Tradiční zahájení dvouhrami přineslo klid našim barvám a za stavu 4:0 jsme se pustili do párových disciplín. Soupeři se podařilo vyhrát jediný zápas, a to druhou čtyřhru, ve které se nám s Tomem nepodařilo najít recept na soupeře. Dramatickým by se dal označit poslední zápas Monči a Martina ve smíšené čtyřhře, v níž naši hráči rozhodli až ve třetím setu. Výhra 7:1 na závěr znamenala pro následující utkání přímý boj o první místo!

Poslední utkání proti Benátkám by se dalo nazvat malým finále a neskromně řečeno i reklamou na badminton na krajské úrovni, v němž nechybělo napětí, dramatické výsledky i neskutečná bojovnost a odhodlání na obou stranách. Papírovým favoritem byly Benátky, s nimiž jsme v minulém kole prohráli 3:5. Vzhledem k dalším výsledkům bychom museli zvítězit minimálně 6:2, abychom měli jistotu prvního místa (za případného stavu 5:3 pro nás by rozhodovala o prvním místě další kritéria).

Rozhodli jsme se proto postavit nejsilnější možnou sestavu, jakou jsme vůbec v daný den byli schopni vymyslet. Po týmové poradě a odsouhlasení připravované sestavy jsme se pustili do boje! Sestavu jsme pro toto utkání zúžili - ze mě se pro danou chvíli stal nehrající kapitán a Tomáš si mohl po dvou vyčerpávajících dnech v práci užít zasloužený odpočinek. Šli jsme alespoň svými hlasivkami a potleskem povzbudit své spoluhráče.

Boj to byl téměř až do samotného konce!

Všichni předvedli velice bojovný výkon, mnohdy na hraně nebo dokonce za hranou fyzických a psychických sil. Za téměř dvě a půl hodiny bylo k vidění hned šest z osmi zápasů na tři sety! Sahali jsme po vítězství, bojovali až do konce.

Dramatický souboj dvou průběžně nejlepších týmů v soutěži skončil remízou 4:4 a pro nás tedy celkové 2. místo v soutěži.

Možná nám chyběl krůček k vítězství, možná krok či dva… Ať tak či tak, nezbývá než poděkovat celému týmu za bojovnost a odhodlání rvát se o výsledek a každý uhraný bod až do konce do posledního míčku! Příští rok jim to natřeme (pokud se tedy potkáme ve stejné soutěži…)! :).

autor: kapitán Adam

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno