JAK JE DŮLEŽITÉ MÍTI VLKA

02.05.2018 10:51

Jako vítězové středočeské oblasti jsme od pátku 27.4.2018 vyrazili směr severo severo morava na kvalifikaci o postup do 1. ligy. Stále jsme zásadně proti zvolenému modelu, kdy středočeské týmy hrají východní oblast, ale obrázek, proč tam hrajeme si může každý udělat sám. Nic to však nemění na tom, že týmy z východní oblaszti :) patří ke špičce v republice, a proto před námi nebyl jednoduchý cíl, kterým nebylo nic menšího než vítězství v kvalifikaci a tím postup do 1. ligy. Poprvé jsme hráli v Ostravě a pořadatel Klimkovice připravil turnaj v úžasném prostředí haly Fajne. Nic jsme nechali náhodě a již s předstihem jsme měli domluvený trénink v hale. Cesta byla jak za starých časů, kdy jsme ještě byli Lokomotiva Kladno, proto jsme jeli vlakem. Postupně jsme se spojovali a v 16:30 jsme se všichni z týmu včetně Jacka (čti správně Jacka) na kolejích Ostrava Poruba. Vyrazili jsme na trénink a zjišťovali, že Ostrava je na jaře krásné město plné zeleně a zajímavých lidí. Trénink vedl Jacek a po seznámení s halou jsme věděli, že na kurtech 3 a 4 hrát nebudeme, protože nás na nich krásně oblažovalo slunko. Jak říkají místní krátká to je cesta do haly nám tam i zpět zabrala stejných 40min, večeře motivační proslov, určení kapitána a každý si vytáhl svoji doživotní šťastnou kartu a hurá na kutě. Ráno jsme si vylosovali číslo týmu, zjistili, v jakém pořadí nás čekají soupeři a hurá do bojů. O soupeřích jsme měli dosti podrobné informace díky naší Verče, no, jestli ji nepůjde badminton, tak špionáž určitě. První soupeř Pardubice a jejich kvalitní mladý tým. Zde se ukázalo, že naše holky Verča s Áďou formu načasovaly právě na tento turnaj, a to bylo dobře. Otočily jejich zápas ve čtyřhře žen a přinesly 1 z nejdůležitějších bodů, ke kterým jsme přidali bod z dvouhry mužů, obou čtyřher mužů, mixu a první vyhrané utkání bylo v náš prospěch.

V průběhu prvního utkání se do sebe zaklínili další naši soupeři, kterými byly týmy Klimkovice B a SK Slatina „A“. Jak jsme na konci našeho prvního utkání zjistili, zaklínění to bylo příjemné, protože si mezi sebou vzali body a utkání skončilo 4:4.

Následoval pro nás nejtěžší soupeř (tedy než jsem zjistil, jak hrají Klimkovice dobře) a bylo jím SK Brno Slatina A. Tým složený z hráčů, o kterých bylo skoro nemožné něco zjistit. Připravit soupisku tak, abychom získali min 4 body nebylo jednoduché, a ještě bylo nutné přemýšlet nad, že nás čeká další utkání a hráči začínali být unaveni. Co naplat zkusil jsem 3 změny v soupisce, které asi pomohly k celkovému vítězství. Nejprve jsem spojil mé síly s Jackem, kdy jsem vždy hráli odděleně, abychom zbytečně neposilovali 1 debl na úkor druhého. Nechal jsem odpočívat Mikiho a na singl nastoupil Vráťa a druhý debl zahráli Miki s Oldou, které nechat hrát spolu debla je pro mě jako trenéra často utrpení (PS: vždy na tréninku hrají zápas proti mně s Jirkou K. o krále čtvrtka a stále kralujeme bez přerušení:)). Byly to nervy, ale změny se vyplatily. Vráťa se na soupeře vrhl jako vlk a sice nevyhrál, soupeře potrápil a unavil, Miki s Oldou překvapili a vzali soupeři set a to proti nim stál bývalý mistr ČR ve čtyřhře a jeden z nejlepších hráčů ČR Michal Světnička a my s Jackem jsme po nervózním začátku svůj zápas vyhráli a to jsme v prvním setu otočili ze stavu 11:19 na 21:19. Holky zabraly, Verča po velkém boji vyhrála dvouhru a Jackem kontroloval na 4:4 a důležitá remíza byla naše.

Čekalo nás poslední utkání proti Klimkovice B a utkání to bylo se vším všudy. Soupisku jsem napsal tak, že jsem soupeře lehce zaskočil a utkání mohlo začít. Začalo a pro nás hodně špatně. Hned první utkání, kdy jsem počítal výhru v mixu jsme s Áďou zahráli špatně prohráli jsem 2:1, na Verče se začala projevovat únava byla tu prohra v singlu, kde jsem bod taky počítal. Stav 2:0 a soupeř včetně diváků byl na koni. Šlo se do čtyřher, kde měly přinést kýžený klid a hlavně body. Nažhavený soupeř ve 2 čtyřhře předvedl velice dobrý výkon a vyhrál 1 set proti Michalovi s Jackem. Zde naši kluci zmobilizovali síly a zbylé dva ovládli. Nakonec bylo dobré, že se hrálo na 3 sety, ale to později. My s Oldou jsme nastoupili proti nám neznámým habánům, kteří hráli čtyřhru netradičně a všude dosáhli. Koncovku 1 setu jsme ustáli a druhý set už byl pohoda. Obě čtyřhry vítězně a tím byl položen základ pozdějšího vítězství. Vzal jsem si tým stranou a říkám jim, že teď už můžeme prohrát max 1 utkání, zbytek musí zabrat a ukázat, že na to mají. Byly před námi 5 zápasů - dvouhry mužské a čtyřhra žen. Hned ta čtyřhra byla pro nás zapovězená, protože Verču chytaly křeče, a i přes notnou dávku hořčíku a slz, bojovnosti Áďi holky prohrály. Kluci věděli, jaký mají úkol a pro mě to byla veliká muka, protože soupeř byl na koni. Jacek svůj singl vyhrál s velkým přehledem, to přineslo klid na kluky a když jsme Oldu přesvědčili, že soupeř je na tom fyzicky hůř jak on, tak zabral a soupeře utavil. Byl před námi poslední singl a v něm čerstvě 16letý Miki, na kterém ležel úkol vyhrát. Sice jsme měli již 4 body na remízu, ale protože se hrálo do tabulky a SK Brno Slatina mělo lepší skóre, tak při prohře Mikiho a naší remíze by nepostupovaly Klimkovice jako tým, proti kterému jsem hráli, ale právě Brno. Miki první set hrál přesně to, na čem pracujeme poslední 2 měsíce a soupeře doslova ničil. Druhý set bylo znát, že doléhá na Mikiho únava, ale protože již přes měsíc máme speciální kondiční tréninky, věděl jsem (modlil jsem se) že zase spadne tepovka, laktát pomůže a když to zvládne hlava, může to i vyjít. Hlava se zklidnila, laktát pomohl a 3 set se začal přiklánět k nám. Stav 14:6 byl už úžasný a celý tým fandil a podporoval. Tento zápas sledovali všichni v hale, protože ostatní týmy už dohráli. Podařilo se to sice až na 3 matchball Mikimu proměnit ve vítezství a tím zajistit našemu týmu BaC Kladno A postoupit pro příští sezónu do 1. ligy.

Celému týmu bych chtěl poděkovat za vzorný přístup, bojovnost, Vráťovi za to, že nastoupil a bojoval jako Vlk (celé jméno je Vratislav Vlk:)) a celou dobu nám pomáhal v roli kapitána, která obnášela i roli vrchního pískače. Firmě Victorsport.cz za nové oblečení na tuto kvalifikaci, Městu Kladno za podporu a děkujeme všem, kteří nám fandíte a my si mohli užít vítězné kolečko s pokřikem MY JSME KLADNO CO JSTE VYYYYYYY.

VÝSLEDKY ZDE: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=42318935-7E6B-4AB3-BD7B-897B60CC5B02&draw=1

autor foto: TJ Klimkovice - děkujeme

autor: Dan - poslední foto je únava z hraní, nic víc nic míň:) a hlavně ukázka zeleně v Ostravě

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno