Jarní soustředění výběrové mládeže Středočeského kraje.

19.05.2014 13:03

 

Ve dnech 17.5. -18. 5. 2014 se uskutečnilo v hale BaC Kladno Jarní soustředění výběrové mládeže Středočeského kraje.

Na tuto akci byli nominováni tito hráči Středočeského kraje:

U13: Klára Homolková (Sokol Jílové), Veronika Čiháková (BK 93 Hořovice), Adéla Schořová (BaC Kladno), Magdalena Komínková (BK 93 Hořovice), Radek Janošov (Sokol Jílové), Jan Altera (BaC Kladno) a Pavel Hrubec (BaC Kladno).

U15: Anežka Nováčková (BaC Kladno), Sonja Schořová (BaC Kladno), Petra Janošová (Sokol Jílové), Kryštof Hartman (BaC Kladno), Jan Holeček (Sokol Nový Knín), Martin Štětina (TJ Týnec nad Sázavou) a Vojtěch Dvořák (BaC Kladno).

Trenérsky soustředění zajišťovali Marek Schoř, Jaroslav Holeček a Václav Fridrich. Hráči byli ubytování přímo v hale, kde jim byla i zajištěna domácí strava, takže se účastníci nemuseli zdržovat zbytečnými přesuny do restaurací či hotelů a mohli se plně věnovat tréninku. Soustředění bylo rozděleno do dvou dní, kdy v sobotu absolvovali hráči tři a v neděli dvě dvouhodinové tréninkové jednotky. Celé soustředění bylo zaměřeno na zlepšení pohybu po kurtu a útok. Část tréninkových jednotek u hráčů spadajících ještě do kategorie U11 byla zaměřena na nácvik jednotlivých disciplín Badmintonové olympiády, v jejíž finálovém kole budou Středočeský kraj reprezentovat. U hráčů kategorie U15 byla část tréninkových jednotek věnována sehrávání párů pro nadcházející turnaj regionálních výběrů této kategorie v Liberci. 

Celá skupina pracovala velmi dobře. V mimotréninkových aktivitách se podařilo navodit dobrou týmovou atmosféru, kterou si hráči přenesli následně i na kurty. Vzhledem ke zkušenostem s těmito věkovými kategoriemi z minulých soustředění, byly jednotlivé tréninkové jednotky hojně prokládány množstvím soutěží a her, což zajistilo maximální možnou pozornost hráčů i v samotném konci tréninkové jednotky. Největší nedostatky u této tréninkové skupiny stále vidím ve výbušnosti a absolutní rychlosti, na což by se měli zaměřit všichni v trénincích ve svých mateřských klubech.

Závěrem bych rád konstatoval, že během soustředění se nikdo nezranil, podařilo se navázat na první dvě soustředění talentované mládeže a doufám, že všichni účastníci alespoň nějaké poznatky a nově nabyté dovednosti dokážou promítnout do svého herního projevu.

Marek Schoř

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno