Ještě jednou GP-A U15

07.10.2013 18:00

Tento víkend se v Benátkách nad Jizerou konal první GPA U15, který byl pro naše slečny, Anežku a Sonju, asi nejvydařenějším turnajem v jejich dosavadní kariéře. 

  Turnaj, jak je zvykem, začal mixy, kde ještě v pátek večer měl být, dle informací na netu, Anežčiným partnerem Marek  Aubus z Hradce Králové.  V sobotu ráno jsme se od hlavního rozhodčího ale dozvěděli, že došlo ke změně a Anežka bude hrát s Jakubem Kočím. Tato změna nás moc nepotěšila, ale jak se nakonec ukázalo, byla to změna velmi příjemná. Anežka se s Kubou v prvním setu prvního zápasu proti Hadáčkové se Šťepánkem  „ hledali“ a i když to chvilku trvalo, nakonec se „našli“. Po vítězství 2:1 postoupili do druhého kola, kde již byl soupeř dosti zdatný, Adéla Zuzáková a Vojta Mišutka. Po třísetové bitvě a nejtěsnějším výsledkem 23:21 v posledním setu se Kuba s Anežkou dostali až do čtvrtfinále. Tam bohužel jejich snažení skončilo, když nestačili na Adélu Vackovou a Jiřího Vajsetla a prohráli 2:0. I tak to byl velký úspěch za, který oběma patří velký dík jak za výsledek, tak za předvedenou hru.

   Po, pro Anežku úspěšném, mixu se hrály singly, kde Anežka měla snad nejlepší los, co se alespoň prvního kola týče. 21:9 a 21:6 s Kateřinou Jagerovou hovoří jasně. V druhém kole ovšem narazila na nasazenou Veroniku Dobiášovou, které podlehla celkem jednoznačně dvakrát 13:21.

 No a pak se konečně mohla „předvést“ i Sonja. Po asi šestihodinovém čekání pro ni začala čtyřhra a vlastně první zápas na republikové úrovni kategorie U15 . U prvních výměn byla vidět malá nervozita, která ovšem netrvala dlouho a Sonja, společně s Anežkou začaly předvádět hru, kterou již dlouho nepředvedly (jestli kdy vůbec). Vítězství 2:1 nad Randulovou s Otáhalovou je posunulo do druhého kola, kde narazily na pozdější vítězky turnaje Míšu Fuksovou a Pavlínu Krpatovou. V prvním setu toho tyto hráčky našim slečnám moc nedovolily, což bylo nejspíš způsobeno přehnaným respektem, a celkem lehce vyhrály 21.6. V druhém setu již Anežka i Sonja předvedly mnohem lepší výkon a za uhraných 17 bodů se s turnajem rozloučily.

  Z mého pohledu (otce), to byl opravdu vydařený turnaj. Velkou zásluhu na tom měla přítomnost trenéra, Jardy Holečka, kterému bych touto cestou chtěl ještě jednou poděkovat. Myslím, že bez jeho  koučování  by děvčata nepřivezly do svého oddílu takový počet bodů.  A víte, kolik jich nakonec přivezly? Že by otázka do ankety?

Profesionální“ hodnocení turnaje najdete v jiném článku od Jardy Holečka.

Jarda N.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno