KDO NESKÁČE, NENÍ KLADEŇÁK

24.02.2014 11:22

Sobota dne magického data 22.2.2014 od 16hodiny jsme jeli dobít Plzeň. Čekalo nás čtvrtfinále COMPO Extraligy smíšených družstev proti silnému týmu USK Plzeň. Vzdali jsme se pořadatelství, abychom se mohli soustředit jenom na výkon a podařilo se. V přípravě jsme nenechali nic náhodě a zavedený scénář v podobě dopoledního srazu a tréninku (díky Pavlikovi Homolkovi-ten mi na tento nápad přivedl) v tělocvičně So Králův Dvůr (děkuji Alence Balenčinové a účastníkům soutěží družstev za uvolnění kurtů), společného obědu, postavení základního tábora v Koněprůsích v jednom útulném stavení (děkujeme manželům Vackovým za ubytování a přetrpění oslav postupu) a společném odjezdu směr západ jsme dovedli do konce dle našeho oblíbeného scénáře. Velké díky patří také největším fanouškům Martinovi a Honzikovi Alterům. Martinovi patří díky za dopolední ozvučení naší domácí haly a rychlý přesun za námi, snad jste si to užili jako my:).

Pro soupeře jsme měli připravené překvapení změny sestavy (Martí jsi geniální) v mixu-kdo jiný by letos vyhrál toho mixa než Michal R. s Monikou E. Tato změna soupeře dokonale zmátla, nás trochu zmátla prohra Martiny V. v singlu, ale vše zapomenuto genialitou tahu v mixu. Podařilo se nám vzít set v první čtyřhře mužů a tím položit základ v případě počítání setů při stavu 4:4. Další utkání se vyvíjela v náš prospěch, když naše dvojice žen M+M nedala naprosto žádnou šanci soupeřkám. Velká zásluha na vítězství ve čtyřhře žen má Michal S., který byl jediný odvážný a šel je koučovat:). V krásném utkání na sebe nastoupili jedničky obou týmů Juraj Vachálek-úřadující mistr Slovenska proti našemu Michalu Rogalskému. Oba hráči předvedli pro přítomné diváky badminton evropské úrovně, který je velice vzdálený našemu českému pojetí. Zápas plný dlouhých, rychlých výměn a obrovská bojovnost. Pozitivní pro nás bylo, že vítr foukal dobře náš Michal „Rogalo“ Rogalski zvítězil. Velký den si přichystal Jarda H.. Jarda je znám svým flegmatismem a proto ho utkání, ve kterém mohl přinést důležitý a rozhodující, bod nechávalo chladným. Nastoupil na Přemka Voráče nekompromisně a v prvním setu jsme začali tušit, že by to mohlo klapnout. Druhý set nám přinesl trošku zvýšení tepové frekvence, když se nedařilo Jardovi soupeře ničit pomocí jistých „prasátek“. Na začátku 3 setu nechal Jarda Přemka v mylné představě, že vyhraje a prohrával 6:1. Pak nastoupila původní taktika, zpřesnění hry a vypracování velkého náskoku 5 bodů. Za stavu 18:13 pro nás jsme skoro jásali, jenže Přemek dotáhl a Jarda zakončil zápas svým typickým způsobem „prasátkem“ ze smeče. Poslední trumf v podobě čtyřhry mužů Michal S. s Jéňou J. již nenastoupil, protože soupeři zápas skrečovali.Tím bylo rozhodnuto, že jsme postoupili. Soupeřům děkujeme za příjemnou atmosféru v hale a přejeme hodně štěstí v dalším ročníku Extraligy.

Cestu do finálového turnaje Play – Off COMPO Extraligy smíšených družstev jsme otevřeli. Celému družstvu děkuji za přístup k tomuto utkání, však tu oslavu jste si sakra užili:). Děkuji všem, kteří nám pomáhají při domácích utkáních, všem fanouškům, kteří nám fandí, bez vás by to nešlo. Velké poděkování patří partnerům Extraligového družstva, bez těch by to také nefungovalo. Finále se hraje v Praze 12.-13.4.2014 v hale ZŠ Vinoř. Na tento turnaj se připravíme řádně a zkusíme si dosáhnout pro medaili. Jeden velký dík ale patří také Ládikovi „Lexovi“ Leksovi. Láďa je autorech úžasných povánek na ligu, které jsou jedinečné a myslím, že jednou vstoupí do dějin Českého badmintonu.

Kdo by měl zájem o limitovanou sérii podepsaných originálních pozvánek, tak mě kontaktujte. Připravujeme pro vás aukci těchto pokladů:).

FOTOGALERIE je v galerii

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno