Kladenští mladší žáci zářili v Benátkách

06.01.2013 11:18

První sobotu v roce 2013 proběhl v Benátkách nad Jizerou další díl ze seriálu turnajů určených nejmladším badmintonovým kategoriím U9 a U11. Kladenské barvy zde hájilo trio mladších žáků BaC ve složení: Adéla Schořová, Michal Morávek a Vojtěch Volf. Turnaj se hrál ve skupinách systémem každý s každým s následným postupem nejlepších dvou hráčů z každé skupiny do vyřazovacího pavouka. Adéla Schořová s Michalem Morávkem dokázali, že role turnajových jedniček zvládají a oba dva svou kategorii U11 vyhráli. Vojtěch Volf potvrdil vzestupnou tendenci svých výkonů a podařilo se mu postoupit za skupiny, bohužel pak hned narazil na jednoho z pozdějších medailistů U11. Velká škoda, že nemoc překazila účast dalšího kladenského hráče Jana Altery, který by byl v kategorii U9 také v pozici nejvýše nasazeného hráče a mohl se tak poprat o další turnajové prvenství pro BaC Kladno.

Hodnocení účasti kladenských hráčů na turnaji očima trenéra:

Vojta Volf – je vidět vzrůstající výkonnost, v prvním zápase s lídrem skupiny se ukázala stará známá nemoc-všechno na střed kurtu, druhý zápas si prohrál sám, kdy první půlku pěkně rozhazoval a vypracoval si slušné vedení, ale potom se začal bát o výsledek a opět přesunul hru od čar na střed, čehož soupeř dokázal využít, ve třetím zápase hru udržel v rozích kurtu a s přehledem porazil mnohem silnějšího soupeře, než s kterým prohrál předchozí zápas, v součtu mu to stačilo na postup, ale bylo to tak těsné, až se mu začal párat dres na břiše, ve vyřazovací části hned narazil na Kubiše, se kterým sice prohrál, ale odehrál asi svůj nejlepší zápas turnaje a po výsledku 19:21 a 14:21 se nemá za co stydět. Nutno zapracovat hlavně na psychice a délce podání.

Michal Morávek – byl v pozici nasazené jedničky a svou úlohu splnil beze zbytku, za celý den se nenašel nikdo, kdo by ho trochu více prověřil, celou dobu jsme s nadějí vyhlíželi očekávaný vrchol turnaje v podobě finálového souboje s druhým nasazeným Horou, ale to čeho jsme se dočkali, bylo naprosto nevídané až hanebné, plzeňský hráč totiž finále za bučení diváků odchodil. Pokud trenér nedokáže nabudit svého svěřence na finále, je asi něco špatně. Michala chválím za to, že se nenechal otrávit a poslední zápas turnaje dohrál se ctí. Neškodilo by zapracovat na výšce a hlavně délce podání a konečně by měl zvednout raketu nahoru.

Adéla Schořová – byla ve stejné pozici jako Michal a svou misi dotáhla do stejného konce, ale cestu měla výrazně těžší, již ve skupině měla přetěžkou Mikelovou z Radotína, která na štěstí psychicky nevydržela vyrovnanou hru až do konce, což se nakonec ukázalo jako možná klíčový moment celého turnaje, v pavouku pak ukázala, jak přes Vánoce natrénovala a hořovickou Komínkovou (15. 12. 2012 s ní hrála na tři sety) vyprovodila 21:5 a 21:3, pak si v semifinále snadno poradila s mosteckou Kohoutovou, zatímco v druhém semifinále svedla svůj další marný zato však velmi dlouhý a vyrovnaný třísetový zápas Mikelová s turnajovou dvojkou Klajlovou z Astry Praha, ve finále pak byl vidět rozdíl fyzických i psychických sil, ale pro trenéry slušná podívaná. Co nám tedy neukázali chlapci, předvedla děvčata jak v semifinále, tak ve finále a nakonec i v zápase o třetí místo (Kubišovi totiž vzdal soupeř pro zranění hned na začátku prvního setu). Co Adéle ještě chybí na technice a síle, to dohání bojovností a absencí nervů v koncovkách setů, odvážnému štěstí přeje. Bylo by asi zapotřebí začít (a to nejen u Adélky) trochu se zabývat taktikou hry a příští klubové soustředění pojmout jako více kondiční.

 

Marek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno