LETNÍ OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE-DEN POSLEDNÍ

20.06.2015 06:37

V neděli 14. 6. se středočeský kraj vydal do Plzně bojovat za svou sportovní čest na Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže. V badmintonu se za náš kraj prala tato čtyřka: Savin, Mišutka, Zuzáková, Janošová.

     První den jsme se ubytovali na vysokoškolských kolejích a vyrazili na slavnostní zahájení. To se konalo na zimním stadionu, který se postupně zaplňoval ... a konečně se mohlo začít. Navzájem jsme se přivítali potleskem a hned poté začalo taneční vystoupení. Z každého kraje bylo vybráno několik nejlepších sportovců, kteří společně s vlajkonošem, známým sportovcem z daného kraje, představili svůj kraj ve sportovních soupravách, které jim kraj věnoval. Naším vlajkonošem byl veslař Ondřej Synek. Po tomto mohl být zapálen olympijský oheň a složen slib. Olympijské hry byly prohlášeny za zahájené.  Následovala česká a olympijská hymna.

     Druhý den jsme zahájili hrou mixů. Péťa Janošová s Vojtou Mišutkou   za bujarého fandění 25. základní školy  bojovali s nasazeným druhým párem Hadáčková, Janoštík. Tomuto silnému páru bohužel nakonec podlehli. Náš druhý pár Kačka Zuzáková, Cristián Savin porazili v tzv. předfinále pár Švábíková, Blaník a v dalších zápasech lehce prošli ke zlaté medaili. Před medailovým ceremoniálem jsme šli ještě fandit středočeským tenistkám. Po večeři jsme už převlečeni v krajských reprezentačních dresech seděli na lavičkách na náměstí. Medailový ceremoniál nebyl jen o rozdávání medailí, ale i o doplňkovém zábavném programu v rytmu tance s maskotem Olym. A tímto jsme zakončili druhý den olympiády.

     Třetí den byly na řadě dvouhry.  Vojta Mišutka porazil v prvním kole Jakuba Cacha, ale dalším kolem již neprošel. Cristián Savin se dnes dostal až do semifinále, které se odehrávalo až ve čtvrtek. Kačka Zuzáková na tom byla stejně. Péťa Janošová se dostala mezi prvních osm a zde prohrála s Terezou Járovou a tak si zahrála o páté místo proti Beátě Fukalové, kterou porazila a umístila se na pátém místě. Dnes jsme zašli fandit našim plavcům, kde jsme viděli i nejúspěšnějšího sportovce LODM Adama Hlobně z jihomoravského kraje, který nakonec získal šest zlatých medailí. Večer jsme opět zakončili medailovým ceremoniálem, který se konal v Techmánii.

     Čtvrtý den jsme začali hrát čtyřhry. Vojta Mišutka s Cristiánem Savinem opět vše vyhráli a Cristián si tak vybojoval třetí zlato. A holky? Péťa s Kačkou se dostali do semifinále, kde vypadli s Terkou Járovou a Áďou Vackovou. Pořád tu byla šance na medaili. O třetí místo se holky utkaly proti páru pardubickému Stehlíková, Seibertová. Holky ale nepustily perníkáře ke slovu a s přehledem je porazily. I dnešní den byl zakončen medailovým ceremoniálem.

     Ve čtvrtek se dohrávaly dvouhry. Cristián vše jednoznačně vyhrál a pověsil si na krk třetí zlatou medaili. Kačka vypadla s první nasazenou hráčkou Terezou Švábíkovou a o třetí místo si zahrála s Terezou Járovou, která ji porazila ve třech setech. Čas před závěrečným ceremoniálem jsme vyplnili fanděním házenkářským týmům a basketbalistům.

     Po večeři jsme se všichni sportovci sešli na plzeňském náměstí. Po tradičním předávání medailí a tancování s Olym byly vyhlášeny výsledky umístění jednotlivých krajů na olympiádě podle počtu získaných bodů za umístění zástupců jednotlivých sportů (bodovalo se od prvního do čtrnáctého místa).  Na třetím místě se umístil kraj moravskoslezský s 327 body, na druhém místě Praha s 338 body a vítězným krajem se stal kraj středočeský s 37O body. My badmintonisté jsme přispěli středočeskému kraji 106 body. Tímto vítězstvím středočeský kraj obhájil zlato z minulé LODM.  A mohli jsme začít slavit. Samozřejmě nechybělo společné foto s pohárem, videa a výherní pokřiky. S letní olympiádou dětí a mládeže jsme se rozloučili sfouknutím olympijského ohně. Všichni si stoprocentně odnesli skvělé zážitky na celý život. Děkujeme všem pořadatelům za příjemné prostředí, úžasnou atmosféru a nádherné medaile.

Zde ji máme majitelku olympijské medaile:)

autorka: Péťa

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno