LIGOVÝ VÍKEND

19.01.2022 13:29

Náš „A“ tým i „B“ tým o víkendu startoval ve svých dlouhodobých soutěžích družstev. „A“ tým hrající 1. ligu skupina západ vyrazil až na hranice ČR, do dalekého Českého Těšína, kde nás čekala utkání s domácími a s týmem Klimkovice „B“. V prvním utkání jsme nastoupili proti Klimkovicím „B“ a přes to, že se jednalo o zápas s předposledním týmem tabulky, nebylo vítězství našich barev v utkání od prvních zápasů vůbec jisté. Všechny zápasy měly pěkný náboj a oba týmy chtěly zvítězit. Asi rozhodujícím momentem vítězství v celém utkání, se později ukázal obrat v utkání 2. dvouhry mužů. V tomto dramatickém a velice nervózním zápase ze strany našeho O. Běhounka, se mu podařil dokonalý obrat, když prohrával 2:0 na sety a ve třetím setu prohrával 10/8 a soupeř měl 2 matchbally. Ondra 3. set otočil a následně zabojoval a vyhrál další 2 sety, tedy celkem 3:2. Bylo to rozhodující utkání, ale bez všech členů týmu bychom nezvítězili 4:3 v utkání a zajistili jsme si účast v play-off. Ve druhém utkání jsme nastupovali proti domácímu družstvu z Českého Těšína. Toto utkání rozhodovalo o tom, kdo skončí po základní části soutěže na průběžně 3. místě a zajistí ve čtvrtfinále utkání se 6. týmem v průběžném pořadí. Hráči obou celků hráli na maximu svých možností a hned 3 zápasy skončily výsledkem 3/2 na sety. Celkovým vítězem utkání se stali domácí hráči, ale v součtu výsledků celé základní části jsme skončili na 3. místě my, a to díky skóre vyhraných zápasů, kdy jsme měli o 1 vyhraný zápas lepší skóre než domácí tým. Díky tomuto výsledku jsme se po základní části umístili na 3. místě a ve čtvrtfinále se utkáme s týmem Badminton FSpS Brano „B“. Závěrečný turnaj play – off se uskuteční v termínu 19.-20.3.2022, a my budeme připraveni se poprat o co nejlepší výsledek v soutěži.

V neděli 16.1.2022 zajížděl „B“ do nadstavbové části soutěže 3. regionální ligy. V tomto kole se tým utkal s favority soutěže – So RaDMet Pha „D“ a BK Arion Pha. Naši hráči se snažili vzdorovat, ale soupeři byli v tomto kole lepší a 2. prohry 7:1 posunout „B“ tým na průběžné 4. místo. Nutno podotknout, že se snažíme v týmu implementovat mladé vlastní odchovance, kteří získávají velké zkušenosti, díky možnosti hrát soutěž dospělých.

Všem hráčům oběma týmů patří velké poděkování, za přístup a bojovnost ve všech zápasech. Díky patří našim partnerům v čele s Městem Kladno a VICTORSport.cz a také božskému Messimu:) (modří vědí).

Výsledky:

1. liga

czechbadminton.cz/liga?exr=3&tli=2&tcl=1

3. regionální liga

www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=04CD6A33-49C0-4BF0-8729-F48B5F842596&draw=5

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno