MÁME V KLUBU BAKALÁŘE

06.05.2024 08:12

Poslední dubnový víkend se naše známá trojice Malví Skrčená, Honza Altera a Michal Morávek společně vydali na turnaj GPB dospělých do Plzně. Trojici doplnil samozřejmě i Dan Skrčený, ale tentokrát nejen pouze v roli trenéra, ale i jako hráč, aby otestoval formu před dalšími mezinárodními turnaji veteránů.
Všichni hráči reprezentovali Kladno pouze v párových disciplínách. Honza nastoupili do mixu opět společně s Malvínkou a Michal spojil síly s pražskou hráčkou Radkou Šilhavou. Malví a Honza si v prvním kole dokázali ve dvou setech poradit s dvojicí Pražák-Kozáková a poté svedli třísetovou bitvu s nasazeným párem Rázl-Vnoučková. V zápase rozhodovali detaily, v napínavé koncovce si bohužel vedli lépe soupeři, kteří třité set vyhráli 21:19. Medaili si tak z mixu mláďata neodvezli, ale cenné zkušenosti do dalších turnajů určitě ano.
Michal s Radkou nastupovali jako 5/8 nasazený pár a své nasazení také potvrdili. Po prvních dvou kolech, kde nedali soupeřům šanci, dokázali i ve čtvrtfinále porazit Michala Hamáčka a Soňu Königsmarkovou a zajistit si tak postup do nedělních semifinálových soubojů.
Ve čtyřhře si Malví zahrála společně s Dominikou Kurzovou (Astra Praha) a jako nenasazené hráčky si dokázali vybojovat cestu také až do nedělního semifinále, i když to nebylo vůbec jednoduché. První zápas ukázali pevné nervy a dokázali urvat vítězství v koncovce třetího setu (21:19). Jejich druhý zápas byl ještě o to zajímavější, nad 3/4 nasazenou dvojicí Stará-Vlášková prohrávali holky 1:0 na sety a 20:16, i tak ale dokázala Malvínka udržet svůj servis a set i celý zápas ještě obrátit.
Dan Skrčený si v Plzni zahrál s mladým libereckým ranařem Štěpánem Líbalem. Přes první dvě kola přešli velice hladce a s takovou formou by se nejspíš dostali i dále, avšak los nebyl moc přívětivý a do čtvrtfinálového souboje poslal Danovi jeho vlastní svěřence Michala s Honzou, kteří na turnaji nastupovali jako nasazené dvojky. V bitvě o Kladno nakonec zvítězili poměrem 21:11 a 21:17 Michal s Honzou a zajistili si tak opět postup do dalšího dne.
V neděli čekaly na Malví s Domčou nasazené jedničky Flíglová-Sedláčková. Holky už v semifinále bohužel na soupeřky nestačily a brány do finále jim zůstáli zavřené, i tak si ale Malvínka odváží další medaily z turnajů mezi dospělými a důležité zkušenosti do turnajů juniorských.
Michalovi s Honzou se tentokrát velice zadařilo a po výhře ve dvou setech proti dvojici Louda-Viktora si zajistili místo ve finále, kde na ně čekal juniorský pár Cirók-Srnec. Ani toho se kluci nezalekli a opět si bez ztráty setu vydřeli vítězství, a tedy zlaté medaile.
Michalovi se nakonec zadařilo i ve smíšené čtyřhře, kde s Radkou porazili v semifinále po dlouhém souboji první nasazené Ondru Běhounka a Ivanu Treperovou (19:21, 21:19, 21:12). Ve finále si poté zahráli proti již zmiňovaným mladým puškám Srncovi a Flíglové. Do zápasu nastoupili zodpovědně a po dvou setech si oba zajistili další zlato.
Všem gratulujeme k víkendovým úspěchům a hlavně děkujeme klubu za podporu, Danovi Skrčenému za přípravu a také našim sponzorům victorsport.cz a dalším.

autor: Miki M.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno