ME DRUŽSTEV-ŠVÝCARSKO

13.02.2014 08:02

Od zvláštního zpravodaje

Díky našemu zvláštnímu zpravodaji se k nám s ME družstev Švýcarské Basileji dostávají zajímavé informace o celkovém dění.

Při včerejším utkání panovala v českém týmu bojovná nálada a velká chuť zvítězit. V utkání druhé dvouhry se Janu Frölichovi moc nedařilo a zápas vypadal na špatný konec pro naše barvy. Jenže Honza má proti soupeřům velice tajnou zbraň a to v podobě publika, které je mu velice nakloněno. Převážnou část publika tvoří dívky ze Švýcarského týmu, (no jsme v Basileji, tak jak jinak) a tyto úžasné fanynky dokázali našeho „Honzíka“, jak mu říkají, dokonale povzbudit. Jan touto opojnou atmosféru skoro v domácím prostředí dokonale využil a zvítězil ve velké bitvě. Jeho mezinárodní zkušenosti jsou jistě důležité, ale také je důležité, kde se dlouhodobě připravujete a Janovi jistě čisté Švýcarské prostředí s trochou vynikající čokolády svědčí.  Velké díky patří tedy publiku a na to nezapomínejmeJ.

Kuba Bitman předvedl svojí parádní hru, nenechal se rozhodit protesty soupeře o stavu kurtu. Zápas musel být s ohledem na publikum, které je nakloněné našim hráčům a stavu kurtu přesunut na jiný kurt. Kuba jako správný bojovník, soupeři vrátil jeho nerozvážný krok v podobě protestů a tím narušení Kubovi koncentrace, jednoznačnou odpovědí. Když tedy já se musím přesunout, ty budeš na kurtě běhat do roztrhání těla. A jak řekl, tak udělal. Soupeř se probíhal po kurtě ve snaze zachytit Kubovi razantní smeče tak, až se mu rozpadly boty. Pro příští soupeře jednoznačný vzkaz: publikum je naše a budeme hrát do roztrhání těla.

Vrátíme se ještě k zápasům i jiných družstev. Úžasná atmosféra a až frenetické povzbuzování publika domácích hráček proti Skotsku pomohla k překvapivému vítězství domácích hráček. Za Skotsko nastoupila jedna z nejlepších světových hráček v párových disciplínách Imogen Bankier - vítězka posledního MMČR 2013 a současná 22. hráčka světového žebříčku Kirsty Gilmour. Ani toto hvězdné duo nepomohlo Skotkám k vítězství a museli se smířit s porážkou od domácího Švýcarska v poměru 3:2. Kirsty byla 100%, když vyhrála obě svá utkání. Imogen v rozhodujícím utkání oblíbené disciplíny dámské čtyřhry nepodala svůj nejlepší výkon a společně s Caitlin Pringle prohráli 2:1 na sety domácím Marion Grubert s Sabrina Jaquet.

Touto cestou děkujemi za úžasné informace z průběhu ME.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno