MEZINÁRODNÍ TURNAJ NADĚJÍ U15

26.09.2016 19:58

 Na přelomu léta a podzimu, třetí zářijový víkend jsem se společně s Vojtou Volfem a Dominikem Hykyšem ( Goran Teplice ) vydal do Brna na první ročník Mezinárodního turnaje nadějí kategorie U13 a U15 . Turnaj pořádal ve spolupráci s SK Kometa Brno sportovní klub Slatina a naše kategorie se odehrála ve zcela nově postavené badmintonové hale X-Aréna. Tato moderní hala vybudovaná zcela pro nejrychlejší nemotorový sport disponuje šesti kurty ,vysoce odpruženou podlahou s protiskluzovým povrchem a zázemím jak pro nás hráče , tak pro diváky. Hala je kompletně klimatizována, světla uzpůsobena  tak ,aby neoslňovala hráče a stěny natřeny modrou barvou, díky které stále vidíte perfektně míček. Další vychytávkou X-Arény  je výška stropu nad kurty která je více než devět metrů, takže nový míč při výměně nehrozí J.

 Na turnaji se v naší kategorii sešlo více než 70 hráčů a hráček především z Brna a Moravy. Bohužel kromě pár hráčů ze Slovenského Trenčína  jiní  hráči z ciziny nedorazili což mě i kluky trochu zklamalo, protože mezinárodní účast byla hlavním důvodem, proč jsme se do moravské metropole vydali. Herní disciplíny byly pouze dvouhra a čtyřhra chlapců i dívek a systém turnaje byl předem nastaven na hru ve skupinách s následným postupem prvních a druhých do pavouka  se systémem K.O. Přestože se hrálo na dva sety do 15 bodů ,což nám moc  nesedlo ,já, Vojta i Dominik jsme nástrahy skupiny ustáli a postup mezi šestnáct nejlepších se nám v singlu podařil. Vojta bohužel v prvním kole narazil na pozdějšího finalistu Tadeáše Brázdu z Ivančic a i přes bojovný výkon prohrou ( 7,4 ) v singlech skončil. Dominik si zahrál s domácím Markem Dostálem a v momentě kdy měl na raketě ve třetím setu čtyři mečboly ve svůj prospěch opět předvedl úder z říše snů : „Thorovo kladivo“ ( diváci mohli poprvé spatřit v kladenské hale ), čímž se zase rozhodil a zápas prohrál. Já jsem první kolo odehrál proti Danovi Furstovi z Radotína a zápas vyhrál až ve třetím setu v poměru 15:10. V kole druhém jsem narazil na Marka Dostála se kterým jsem odehrál v celku vyrovnaný zápas a zvítězill ( 15:13 a 15:9 ), čímž jsem postoupil do nedělního semifinále. 

  Do neděle jsme postoupili společně s Dominikem i ve čtyřhře ,což se bohužel nepodařilo Vojtovi , který  své síly spojil s Filipem Gottšteinem z Liberce. Přestože nám v neděli již nehrající Vojta fandil co síly stačily stala se  co se hry týká nedělí černou. Já prohrál nejdříve v boji o postup do finále s výborně hrajícím Karlem Wankem z Opavy ( 14, 7 ) a poté proti dvojici Brázda-Dostál  společně  Dominikem v i královské disciplíně. Zklamanej, ale  s dvěma  bronzovejma  plackama  jsem sedl s kluky, tátou a Radkem Hykyšem v nedělní poledne do auta a vyrazil domů.

Najdete na obrázku THORA?

autor: Michal  

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno