MISTROVSTVÍ SVĚTA VETERÁNŮ, DOBRO DOŠLI

10.08.2019 18:41

Měli jsme úžasnou možnost vyrazit na zkušenou do světa, a to do slova do světa Mistrovství s malým dodatkem veteránů. Do světa jsme vyrazili v sestavě Dan Skrčený, Jiří Modlinger, Jiří Konupka, Zdeněk Homolka, Vratislav Vlk a občas duchem mimo, ale tělem s námi vždy Filip Stádník. Cesta z města díky 4 GPS navigacím nám pomohla do místa určení, a dokonce jsme dorazili včas na meeting managerů teamů. Sice nás dobrovolníci poslali na všechna místa a pak i do kongresového centra, kde se meeting konal. Zjistili jsme vše podstatné a nechali se unášet atmosférou. Když jsme Vráťu přesvědčili, že se MS koná opravdu v Katovicích, a ne v Krakově, zajeli jsme se ubytovat. Polská svatba dokáže zpříjemnit noc před turnajem a když vás parťák vyzve k rannímu výběhu a zjistíte, že ta revitalizace okolí ještě neproběhla a cedulka před bahnitou louží s nápisem zákaz koupaní vás dost rozesměje. Začínali jsme 2hrou Vráti, který bojoval útočil a chyběl mu kousek k postupu – třetí set skončil 22:20 pro finského soupeře. V dalších utkáních ze sebe každý vydal maximum, které bylo podtržené postupem ve 4hře mužů mě a Filipa do 2 kola. Další set získal ve 2hře Zdenda Homolka, ale další 2 soupeř. Byl to velký zážitek vidět jak celý tento sportovní „cirkus“ funguje, reprezentace vyslaných států fungují jako celek pod záštitou dané federace, atmosféra, která je elektrizující, profesionální přístup rozhodčích, organizátorů, maximální výkony všech hráčů, možnost tréninku v 17 tréninkových halách, posilovna, bazén, regenerace, domluvené tréninky a tréninkové zápasy. Hráč, člověk si připadá jak v babylonu, tolik jazyků, vůní a k tomu to správné koření v podobě zápasů na největší sportovní akci, kam se může smrtelník podívat.

Poděkování patří Středočeskému kraji a Fondu hejtmana za podporu, Městu Kladno, kteří nám pomohli se akce účastnit.

Pod čarou: Polsko je tedy aspoň Katowice (ne Krakov Vráťo) krásné město, které postupně roste a sílí, lidé se usmívají a snaží se, protože nejlepší reklama je úsměv.

Pod čarou podtržené: Když jsou hráči vysláni na oficiální MS, bylo by super je nevysílat jako bandu neandrtálců, my chceme reprezentovat.

Pod 3 čarou: do haly se můžete z ubytování dostat za 10min autem, 20 pěšky a taky za ¾ s najetím 30km, to když se ve městě koná WCT – světová cyklistická tour a dopravní policie dělá vše proto, aby se kola a cyklisti nepotkali, jen je problém ten, že v danou chvíli bylo nutné se dostat do haly i přes to, že cyklisté zde měli dojezd, ale když na zápas vyrazíte s 3hodinovým předstihem, tak se skoro neorosíte ve chvíli, kdy míjíte cedulku konec Katowic.

Výsledky: www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=14365F9A-47BD-4106-912D-0D0BE6E6370A&c=CZE

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno