NÁVRAT DO PLZNĚ

06.03.2014 11:17

O prvním už opravdu jarním březnovém víkendu jsme jeli získávat úspěchy na GPA dospělých do Plzně. Do kolotoče dvouher se po 2 leté pauze vrhla Monika Erbenová, která byla navnaděna úspěchem na Krajském přeboru. Svůj návrat dotáhla do 2. kola, po kterém prohlásila, že už si vzpomněla, proč ty dvouhry nehraje. Kurt byl větší než na páry a úzký na dokonalou rozehru na hřiště na debla:).

V mixu po prvním kole volném jsme úspěšně prošli do čtvrtfinále. Zde se nám zadařilo hrát tak „krásně“, že nás soupeři nechali vše vykazit, případně jsme jim krásně nahráli na zakončení. Pozitivum z tohoto utkání bylo to, že jsme odcházeli s úsměvem, protože, když to nejde, tak to nejde. Ve čtyřhře mužů jsme společně s Jenem Jiráskem nastoupili proti young guns A. Mendrek s P. Jelínkem. Od nich to lítá odevšad a případně to zpřesní „prasátkem“. Ničeho jsme se nezalekli, po prvním prohraném setu jsme je dokonale odzbrojili změnou taktiky, kdy Jan známý obranář se tak rozútočil, že jsme si museli po jasně vyhraném setu 27:25 jít vyměnit trika. Takhle divokého ho nikdo nikdy nezačil, dokonce i početná hráčsko divácká kulisa oživla a fandila všem aktérům. Do třetího setu jsme nastoupili s lehkýma nohama a pocitem, že lehké jsou opojením z vítězství. Jaký to byl omyl..:) Mladé pušky se stále nemohly vzpamatovat z tlaku a za stavu 19:16 se náhle probraly. My zkušení „klucí“ z Kladna s mladou duší trochu zazmatkovali a tento náskok nevyužili a prohráli 23:21. Pak jsem zjistil, že ty lehké nohy jsme měli, protože nám úplně došlo (fyzička).

V tuto chvíli lehce odbočím, snažím se zprůměrovat náš věk se soupeři a pak nám přidat body, nebo jim ubrat. V tomto případě matematika je jasná, jejich věk součtem 43 my 78 (nebudu prozrazovat, že jim je dohromady jen o rok víc ja Honzovi:)). Rozdíl je 35 bodů a jasně jsme vyhráli, věřím, že jako člen VV ČBaS toto regulérní pravidlo prosadím a konečně nastane pro všechny stejná šance:) na turnajích.

Zpět k podstatnému, naše děvčata jedou stále na vítězné vlně. Ve dvouhře je republikovou jedničkou Martina Vacková a jsme rádi, že hájí naše barvy v Extralize. Tentokrát se opět probojovala do finále, kde na ní čekala Hanka Milisová, která je od účasti na ME družstev k nezastavení. Martina získala stříbrnou medaili. Ve čtyřhře žen se Martina s Monikou probojovaly do semifinále, kde jim byly soupeřkami herně neoblíbené sestry Petra a Lucie Pilařové. Jak už to u dámského debla bývá, nikdo ani aktérky nevěděly, jak to dopadne. Byl to boj a bohužel naše děvčata odešla poražena. Taktika byla jasná neukázat nové herní prvky před Finále Play-Off Compo Extraligy a to bylo dodrženo:).

Dalším zástupcem extraligového družstva, který do bojů zasáhl byl Petr Hohenberger, který s dalším nadějným mladíkem na okruhu Pavlem Kubišem došli do druhého kola debla, kde proháněli druhý nasazený pár Herout-Neděla a prohráli až po 3setové bitvě.

Děkuji všem členům týmu za vzornou reprezentaci klubu.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno