NENÍ KOŠÍČEK JAKO KOŠÍČEK

12.12.2015 20:37

 Druhý adventní víkend a zároveň první prosincovou neděli se tři zástupci našeho klubu rozhodli protáhnout své badmintonové údy na otevřeném badmintonovém turnaji série Forza Cup v pražských Radonicích. Miki, Vojta a Jakub vyrazili každý s jinou motivací a cílem. Vojta jako pravidelný účastník, zkusit svým výkonem vylepšit svoji pozici v průběžném turnajovém Forza Cup žebříčku, Kuba prověřit  své nabyté zkušenosti přímo na bitevním poli a Miki vyzkoušet  jiný typ turnaje, než na který je zvyklý jezdit.

 Turnaj se hraje švýcarským systémem, tak si kluci shodně zahráli po šesti zápasech na dva sety do patnácti bodů. Vojta po vlažném rozjezdu a dvou prvních prohraných zápasech zbytek utkání vyhrál a obsadil z pětatřiceti startujících ve skupině nejstarších krásné osmé místo. Gratulujeme a doporučujeme budíček hned na startu turnaje. Pro Jakuba z tréninkové „ ŠVIH-SKUPINY „ to byla   první turnajová premiéra a rovnou si na ní  vyzkoušel  všechny tři možné badmintonové pocity :  Opojení vítězstvím, chuť remízy i  pachuť porážky. Bojoval jako lev, pral se o každý míč a konečné třicáté místo je slušným odrazovým můstkem do dalších turnajových klání. Budeme držet palec. Poslední ze startujících Miki  vyhrál s přehledem první tři zápasy a jak už to ve švýcaráku bývá v kole čtvrtém narazil  na rovnocenného soupeře, pozdějšího celkového vítěze, kterým nebyl (a) nikdo jiný než jeho deblová parťačka Kačka Mikelová ze Sokolu Metor Radotín. Tento zápas, který Miki s Kačkou drtivě prohrál  (7, 3) zaměstnává řadu odborníku přes taktiku hry až do teď. Rozborů a verzí padlo mnoho. Přes špatné světlo, únavový syndrom nebo Mikiho galantnost, se stejně nakonec nedohodli na rozumném vysvětlení. Miki zbylé dva zápasy i přes tuto krutou porážku (on byl ale dle výrazu tváře v pohodě ) vyhrál a nakonec obsadil krásné celkové druhé místo. 

 Až s odstupem času nám konečně došlo co bylo hlavním faktorem jeho prohry. Napomohl tomu zvukový záznam těsně po zápase, kde Miki pronesl větu „ Chvílemi jsem viděl dva košíčky „ ! Po opětovném rozboru celého utkání je vysvětlení na světě. Miki musel chvílemi zvládnout  hru až se třemi košíčky naráz, což může zaskočit i zkušenější hráče. Teď už je na trenérovi zapojit nové tréninkové metody, aby v případných příštích zápasech byl náš borec na větší počet košíčků na kurtu připraven.

Pavel M.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno