O KRÁLE NEJDECKÉ TVRZE

05.05.2017 07:06

Dne 29. 4. léta páně 2017 se kladenští rytíři vydali dobývat předalekou ves nesoucí název Nejdek. Cíl byl pouze jeden – ukořistit zdejší posvátný kebab. Na tuto výpravu plnou nebezpečenství se vypravila skupina těch nejodvážnějších a nejchrabřejších zbrojnošů. Družina skýtala tato jména: sir Daniel, sir Jiří, sir Oldřich, sir Vratislav, lady Adélka, lady Eva, sir Vojtěch a dvorní šašek Miguel. Sraz byl naplánován na 6:30 u Danielova hradu. Legenda praví, že se všichni dostavili včas. Nyní už jen stačilo hodit groš místnímu vozkovi a výprava mohla započít. Cesta se nesla v duchu hluboké meditace a vstřebávání many, která bude jistě zapotřebí. Vozka nás přivezl před brány zlověstně vypadajícího dungeonu, kde již tábořili ostatní válečníci z celého Českého území. Všichni dorazili se stejným posláním – okusit již zmíněný posvátný kebab.  Klání se konala pouze na třech dvorcích, což při velkém počtu účastníků nebyla procházka růžovým sadem. Kvůli úspoře času se párové disciplíny hrály pouze do patnácti bodů. Po tomto oznámení jsme všichni procitli a uvědomili si proč po nás náš doctore Jiří M., zvaný Tréňa, vyžaduje na cvičišti zápasy právě do patnácti. Ve smíšené čtyřhře naše řady zastupovaly pouze dva páry. Sir Daniel se sličnou lady Adélkou bojovali statečně a turnajem procházeli jako čepel prochází kusem masa. Za jejich oběti padlo mnoho pohádkových postav avšak na pár Dvořák / Karlíková nestačili a obsadili krásné 2. místo. S menším úspěchem se potkal sir Jiří hrající se spanilou lady Evou. Ti nedokázali prorazit hradbu nepřítele a ukončili svou společnou cestu v prvním kole. 

Následovaly dvouhry. Sir Jiří a sir Vratislav po cestě zřejmě načerpali málo many a tak nestačili na své protivníky. Siru Vojtěchovi překazil jeho plány ve 2. kole pozdější vítěz turnaje Jirka Král, a tak nedokázal dobýt Nejdeckou pevnost (alespoň né na kurtě :-) ). Sir Oldřich ukončil svou pouť ve čtvrtfinále proti Martinovi Kuralovi. Náš dvorní šašek Miguel, i přes skvělý výkon, bohužel prohrál v třísetové bitvě proti Honzovi Klimajovi. Ani spanilost lady Evy nestačila, a tak taktéž prohrála svůj zápas.                                                                                                                                                                         

Poslední disciplínou, jak již tomu bývá, jsou čtyřhry. Zde se na všech podepsala značná únava a fakt, že je už 7 hodin večer. Na kouzelný prášek snové víly doplatily páry sir Vratislav / sir Jiří a lady Adélka zvaná sličná / lady Eva zvana spanilá. Ty nedokázaly přehrát soupeře a jelikož tím pro ně turnaj končil, odebraly se načerpat energii do místní krčmy. Osud tomu chtěl, že sir Vojtěch s dvorním šaškem Miguelem narazili ve druhém kole na pozdější vítěze – již zmíněného Jirku Krále s Janem Portem zvaným Teleportem. Poslední nadějí zůstaval sir Oldřich se sirem Danielem. Ti proklouzli do semifinále, kde nezvládli souboj s duem Kural / Pistulka.              

Tím byl turnaj u konce. Byly rozdány hodnotné porcelánové hrníčkovité ceny. Krev na Vojtově tampónu ještě nezaschla a my už praskali domů. Ovšem to nejdůležitější – Posvátný kebab padl do našich rukou a my si vychutnali jeho nadpřirozenou chuť.

Z mého pohledu povedený turnaj a už se těším na další podobné výpravy. Žádný kebab není v bezpečí. 

autor: sir Olda

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno