O pohár Vlaštovky

23.05.2013 17:23

 

V sobotu 18.5.2013 se v Malesicích u Plzně konal otevřený turnaj staršího žactva GP C do 15 let. Z Kladna v ranních hodinách tímto směrem vyrazila hned tři auta, kde kromě početného „realizačního“ teamu (7, slovy sedm členů) bylo i 6 hráčů kladenského badmintonového oddílu:  Monika Dufková, Jana Hašková, Adéla Srbová, Anežka Nováčková, Vojta Dvořák a Kryštof Hartman.

 Hrály se všechny disciplíny, tedy mixy, dvouhry a čtyřhry, vyřazovacím systémem na dva vítězné sety do 15 bodů, od semifinále do 21 bodů. Jak už to na takových turnajích bývá, i zde se začínalo smíšenou čtyřhrou, kde kladenský oddíl reprezentovaly dvě dvojice. Vojta s Adélou hned v prvním kole mile překvapili a po dobře odehraném zápasu postoupili do druhého kola. Tam již jejich soupeř byl nad jejich síly a v turnaji skončili. Druhá dvojice, Anežka s Kryštofem, se celkem bez výraznějších problémů dostala až do finále, kde narazila na dvojici ve složení Adéla Vacková a Jan Kupsa. Tento pár byl však nad jejich síly a celkem snadno podlehli 10:21 a 14:21.

 Po mixech a celkem příjemném druhém místě naší dvojice následovaly singly. Vojta, ač přes velkou snahu, vypadl hned v prvním kole.  Jana Hašková si uhrála jedno kolo a myslím, že se svým výkonem mohla být spokojená.  Monika první kolo zvládla bez větších problémů, v druhém však narazila na výborně hrající Janu Adámkovou, se kterou odehrála velice slušný zápas a po výsledku 8:15 a 7:15 v turnaji skončila. Adéle se po třísetovém utkání podařilo dostat do druhého kola, v kterém narazila na Elišku Polívkovou z Karlových Varů (35. na žebříčku) a i ona se s turnajem musela rozloučit.  Nejvíce se v singlech očekávalo od Anežky, která celkem lehce dorazila až do finále, kde narazila opět na Adélu Vackovou. Začátek zápasu se ji vydařil (vedla dokonce 8:0), ale v druhé polovině prvního setu Adéla začala nebezpečně dotahovat. Nakonec přeci jen první set dotáhla Anežka do vítězného konce výsledkem 21:19. Druhý a třetí set už bohužel patřil Adéle, kdy celkem lehce vyhrála 21:14 a 21:13. Kryštofovu hru jsem nestačil sledovat, ale dle slov Kvida, jeho tatínka, to nebylo to pravé ořechové. V prvním kole snadno porazil Šrámka z Ústí nad Labem, ale v druhém byl vyřazen plzeňským Častorálem.  

Poslední disciplínou byly čtyřhry, kde jak Jana s Monikou, tak Kryštof s Vojtou  bohužel nepřešli přes první kolo. Naopak Adéla s Anežkou se dostaly až do finále, kde na ně opět čekala Adéla Vacková, tentokrát s Adélou Raitmayerovou. Po prvních výměnách byla jasná taktika soupeřek, a to hrát všechno na Adélu.  Naše děvčata však po chvíli pochopila, že budou-li chtít uspět, jejich taktika bude potřeba změnit. S klasického deblu tedy přešly na mix, kdy Adéla zůstávala na síti a Anežka si hlídala zadní část kurtu. S touto hrou tak celkem hladce vyhrály první set 21:13 a se stejnou taktikou pokračovaly i v druhém setu. Za stavu 20:15 už nebylo snad sebemenších pochyb, že si Anežka s Adélou odvezou zlatou medaili a pokazí tak vítězné tažení Adéle Vackové. Stalo se však něco nepochopitelného a děvčata nakonec “ vyhraný“ set prohrála 22:20. Třetí set byl velmi vyrovnaný a holky naštěstí nebyly svázány neúspěchem z druhého setu a i nadále hrály takticky velice dobře. Bohužel udělaly zbytečně hodně nevynucených chyb a tak nakonec soupeřkám podlehly v závěrečném setu 21:18.

Myslím, že turnaj byl pro všechny velkým přínosem a všechny děvčata i chlapci si zaslouží pochvalu za předvedené výkony a slušnou reprezentaci svého mateřského oddílu.

 Jarda N.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno