Oblastní přebor družstev U11

27.04.2015 11:32

V neděli 26. 4. 2015 měl premiéru oblastní přebor Prahy a Středočeského kraje smíšených družstev kategorie U11. Pořadatelství historicky prvního ročníku se ujal Sokol Radotín Meteor Praha ve své devítikurtové tělocvičně v Radotíně. Přestože se jednalo o soutěž družstev, byla tato uspořádána jako jednodenní turnaj, kterého se zúčastnilo 16 týmů. V první fázi se hrálo ve skupinách po čtyřech družstvech, systémem každý s každým. Následně první dvě družstva z každé skupiny postoupila do vyřazovacího pavouka, kde se již hrálo K. O. systémem. Ale i méně úspěšná družstva si zahrála další zápasy o umístění. Jednotlivá utkání se hrála na dvě dvouhry kluků a holek, čtyřhru kluků a čtyřhru holek. V případě nerozhodného stavu by potom přišla na řadu smíšená čtyřhra. Celý turnaj se pak hrál na dva sety do jedenácti bodů bez nastavení, takže svou roli hrál každý vyhraný či prohraný set. Družstva BaC Kladno ve složení Pavel Hrubec, Jan Altera, Magdalena Tyrmerová a Adéla Hnízdilová bylo, díky vysokému postavení svých hráčů na celostátním žebříčku U13, v roli turnajové jedničky, takže jsme do skupiny dostali papírově lehčí soupeře.

V prvním utkání jsme nastoupili proti týmu Hořovic, s kterým jsme se vypořádali jednoznačně 12:0. Stejným výsledkem jsme ovládli i druhé utkání a o vítězství ve skupině jsme se nakonec poprali s Astrou Praha, kterou jsme přehráli 10:2. Ve čtvrtfinále jsme vyzvali Radotín A, který jsme porazili 12:0. V semifinále na nás čekal Radotín B, který jsme udolali 9:3.

Pak již následovalo finále proti silnému Proseku, které bylo důstojným vyvrcholením celého dne. Utkání jsme, k naší velké radosti, vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem tady 7:5, ale nebylo to nic jednoduchého. O velké vyrovnanosti svědčí i fakt, že tři z našich sedmi vítězných setů jsme vybojovali poměrem 11:10, a naopak stejným poměrem dva sety vybojoval náš soupeř. Všem členům vítězného družstva ještě jednou gratuluji a doufám, že doma proběhly náležité oslavy.

Marek 

p.s. Děkuji za hezký dárek k svátku.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno