OHLÉDNUTÍ ZA KLADNO JUNIOR CUPEM 2013

23.05.2013 14:24

Od roku 2006 pořádáme pravidelně turnaje kategorie U11. Seriál turnajů prodělal za svou existenci různorodý vývoj. Nejdříve se hrálo v jedné věkové kategorii a zkusili jsme hrát i všechny disciplíny. Bylo zajímavé vidět, jak se malí badmintonisté snaží získávat turnajové vavříny v disciplínách (čtyřhra a mix), které jsou někdy i pro dospělé hráče opředeny tajemstvím. Mělo to své kouzlo, pro které si k nám našli cestu malí šampióni. Řada současných mistrů ČR své kategorie okusila své badmintonové štěstí při prvních turnajích u nás na Kladně. Jako samotný turnaj, tak kolektiv organizátorů okolo turnaje se postupně obměnil. Věříme, že postupná změna přinesla pro hráče jen zlepšení.

 Z mého pohledu se určitě zvyšuje kvalita samotných hráčů, je vidět větší nasazení, větší chuť po vítězství. Bohužel co se nemění a někdy zhoršuje je chování některých malých badmintonistů a jejich doprovodů. Je to malá skupinka, ale je potřeba s tím pracovat. Je přeci škoda, abychom se dívali, jak malé děti používají vulgární slova, házení raketou, hysterické záchvaty vzteku a k tomu vzteklé povzbuzování rodičů. S tímto trendem nemohu souhlasit, zbytečná agrese odrazuje další zájemce o tento krásný sport a i případné sponzory. Slzy smutku ke sportu patří, emoce také, bez nich není velkých zápasů. Každý hráč a doprovodu by si mohl vzpomenout na hlavní myšlenku sportu a tou může být třeba pozitivní trávení volného času.

Co je pro mě jako předsedu klubu ale to nejdůležitější věcí a to je klubová spolupráce. Chtěl bych touto cestou poděkovat nejprve mé ženě Lucce, která celý tento nápad před mnoha lety přinesla. Další dík patří všem členům klubu, kteří celou dobu pomáhají, ať je to obsluha baru, příprava domácích pochutin, oblíbené mytí nádobí, úklid haly, vyvolávač zápasů, zapisovači utkání, nosiči věcí, rozhodčí, kterým se po turnajích o číslech i musí zdát a dálší. Díky patří hlavním organizátorům, hráčům, kteří reprezentují náš klub při zápasech. Velký díky patří partnerům turnaje. Každá pomoc i ta sebemenší pomůže ve zlepšování naší haly, našich turnajů, našich hráčů a celkově zlepšení fungování klubu. Až při přímé pomoci si každý uvědomí, kolik práce za fungováním turnaje a klubu stojí.

Končit se má vždy pozitivně, tak věřím, že ještě zlepšíme naše schopnosti a možnosti. Chtěl bych hlavně poděkovat za vzájemnou podporu členů klubu mezi sebou. Viděl jsem na to teď na posledním turnaji, jak se hráči mezi sebou povzbuzovali, impuls vycházel od těch starších. Pro naše bojovníky připomínám, neodhánějte rodiče a kamarády od kurtů, vždy se hraje jinak před plnou halou, než před tichým publikem. Mé přání na závěr je takové, abyste nezapomínali na podporu svých kamarádů při jejich turnajích. V září nás čeká další várka turnajů, sledujte náš web, ať víte, kdy vás a vaše hlasivky budeme potřebovat pro lepší výsledky.

 

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno