ORLOVÁ MĚSTO ZELENĚ PLNÉ

18.05.2018 20:30

O víkendu jsme vyrazili směr Orlová, která je na jaře opravdu krásně zelená a k tomu plná večerek a také na lavičkách plná lidí, kteří to jaro hltají opravdu plnými doušky. Složení 7 statečných čítalo kouče a řidiče v 1 osobě, 3 rodinné zásobníky všeho možného a k tomu jako bonus balení 3 hráčů. Naši hráči chtěli reprezentovat co nejlépe a byli to M. Morávek, J. Altera a V. Volf. Vojta se specializuje už jen na debla a společně s Honzou chyběl opravdu kousek k postupu do 2. kola, možná nejen soupeře, ale i sami sebe překvapili výkonem. Honzík bojuje nejdřív se mnou na kurtě, pak ze sebou, ale když začne bojovat se soupeřem, tak je výkon dobrý. Bohužel ty první boje ho stály mnoho sil a pak už neměl sílu na vítězství ani v mixu ani v singlu. Michal měl ambice minimálně v tom, aby potvrdil turnajové nasazení, to je někdy velký tlak, který si na sebe člověk udělá. Mě připadla funkce kouče, a to i pro Michalova spoluhráče do čtyřhry Adama Ehma. Koučoval jsem oba a Adama se podařilo dostat ze šlamastik, kdy vybojoval zápasy až do semifinále ve dvouhře a finále v mixu. Miki s Kačkou Mikelovou prošli do semifinále v mixu, ve kterém narazili na L. Frankeho s N. Němcovou. Zde bylo vidět, že Nela je ze všech 4 nejvíce párařka a určovala směr zápasu. Miki s Kačkou jsou ale bojovníci a dokázali otočit po 1 prohraném setu druhý ze stavu 20/14 pro soupeře na výsledek 24:22 pro ně. Bohužel 3 set byl opět ve znamení špatné rozehry a z postupu do finále se radovala Nela s Lukášem.

Lukáš Franek byl i Mikiho soupeř na nedělní semifinále ve dvouhře. První set se Miki hledal a bohužel moc netlačil. Koncovka 1 setu ale naznačila, že své zbraně Miki nesloží. Druhý a 3 set to bylo to na čem momentálně pracujeme, rychlá útočná hra s častou změnu rytmů a výsledek bylo vítezství a postup do finále. V něm na Mikihi čekal Adam, kterého jsem odkoučoval až do finále, kdybych věděl, co nás čeká, tak bych se na to…ale ne to ne:). Nejprve jsem dostal důvěru od Adama s Katkou Valentovou abych je podpořil za kurtem ve finále v mixu, kde nastoupili proti již zmíněným Lukášem s Nelou. Adam s Kačkou zvládli finále především v hlavě a ve chvíli kdy uvěřili tomu, že je potřeba být aktivní i když jsem unavený, se zápas začal přiklánět na jejich stranu a mohu jen ještě jednou pogratulovat k celkovému vítězství v mixu.

Čekal nás poslední zápas, a to finále dvouhry chlapců mezi Adamem a Mikim. Ač Miki bojoval, tak se bohužel po většinu zápasu bránil, to body však nepřinášelo. Adam předvedl aktivní agresivní hru a za vítězstvím si šel jednoznačně. Adam zaslouženě vyhrál a Miki ví, že musí útočit a půjde to.

Perličkou je to, že jsem vlastně Mikimu dovedl soupeře pro finále, který vyhrál. To jsem v plánu neměl, ale neměnil bych, je potřeba bojovat proti silným soupeřům, aby se hráč posunul. Smutnou perličkou je to, že jsem jaksi suploval reprezentační trenéry, kdy jsem koučoval hráče z reprezentace, kdy trenér jediný seděl vždy vpovzdálí a na závěr turnaje hráčům pogratuloval a hřálo ho jistě to, že ta repre dobře šlape, když mají ty děti za kurtem někoho, kdo jim rád pomůže, protože vnímá jejich celkový rozvoj.

Všem vítězům gratuluji, Mikiho chválím za super výsledek, protože stříbro a bronz na turnaji GPA se vždy počítá.

Poslední otázka pro dnešek zní: kdy se vedení svazu a repre probere a začne vnímat hráče i trenéry, kteří s dětmi pracují a dlouhodobě přinášení členskou základnu, a i kvalitní práci, možná se probere ve chvíli, kdy už zbude pár nadšenců, které nechají hrát mezi sebou hráči ze široké veřejnosti. Opravdu přístup repre je tristní, bez systému a bez jakékoliv vize, teda opravím se, vize je, ale nám skrytá, i když vlastně ani skrytá není, o to víc je smutná…., končit se má vesele a tak info počítejte se námi:).

Výsledky: www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=0588920C-3554-40A8-898C-E0871644AB60

 

Trenér a jeho 3 svěřenci:) zbytek příběhu je po kliku

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno