OTEVŘENÝ SOKOLSKÝ TURNAJ U13-U19, PLZEŇ, den druhý

19.11.2012 16:19

V neděli 18.11.2012 jsem byl pověřen vedením početné skupiny Kladenský badmintonistů. Z pohledu trenéra, předsedy, hráče a i rodiče klubu jsem měl velkou radost vidět tak početnou enklávu zástupců BaC Kladno na turnaji. Každý ze svěřenců nastupoval s různou motivací do zápasů a také s různým psychickým rozpoložením. Bylo příjemné se pomalu nezastavit a přebíhat od jednoho kurtu ke druhému a sledovat hráče. Nejdříve zhodnotím turnaj jako celek. Bylo dobré vidět, že se kladenští hráči dokážou navzájem povzbudit a veliké povzbuzení přicházelo od doprovodu. To je velice pozitivní jev. Pozitivní byl i přístup k některým utkáním, kdy hráči zjistili, že pokud se snaží, tak mohou hrát vyrovnané utkání s nejlepšími a když se vše sejde, tak se podaří i vítězství.

Nebudu se vyjadřovat k jednotlivým utkáním, spíše zkusím shrnout jednotlivé hráče.

Od nejmladšího je dobré začít.

Adéle Schořová: má natrénováno obrovské množství hodin a je to znát i na hře. Musíme přihlédnout k několika faktorům, jako je její věk 9 let a tím odpovídající tělesná konstituce. Na kurtu ve finálovém pavouku zahrála proti starším a silovějším soupeřkám, kde šance byly malé, ale soupeřkám nenechá ani na chvíli vydechnout a stejně nenechá vydechnout ani všem okolo:)

Míša Morávek: má šikovnou ruku, když chce, tak vše doběhne, zatím ještě nemá trpělivost a až se podaří přetavit jeho srdce do pravé kladenské oceli, tak se soupeři budou jen divit. Technické předpoklady jsou fajn, je potřeba trošičku či-pro veterány BaC Kladna je jasné co je potřeba. Či znamená, že soupeři jsou na kurtu proto, aby se poráželi-větší zarputilost, ale ta přijde.

Adéla Srbová: s Áďou pracujeme na pohybovém zvládnutí benďasu, techniku nahrazujeme silou a funguje to. Je potřeba dodržet jasný cíl, dostat za míčem nohy a pak to funguje. V semifinálovém zápase čtyřhry padnul na Áďu i Sonju stín holek z Jílového a moc se tomu poddaly, když přidaly Áďa se Sonjou, tak uhrály i pár bodů-holky z Jílového nemají tolik sparingu co vy na Kladně, tak makat holky

Sonja Schořová: střída silnější okamžiky se slabšími, je potřeba zapracovat na švihu v ruce a rychlosti nohou s trochou koření bojovnosti a koktejl bude nepřekonatelný.

Anežka Nováčková: Rozdělil bych její působení na dvouhru a čtyřhru. Při zápase dvouhry se opět projevilo to, že Anežka zapomíná, že na kurtu se nepinká, ale hraje. V zápase o postup do semifinále bohužel nedokázala využít toho, že soupeřka pomalu nemohla a vyrobila velkou řadu zbytečných chyb. Špatné bylo volení kraťasů v době, kdy měla přijít razantní smeč, která by výměnu ukončila. Ve čtyřhře s Verčou řehořovou jsem viděl krásný debl. Ano může to někoho šokovat při představě ženského debla, ale je to tak. Holky došli do finále bez ztráty kytičky a ve finále se jim podařilo nabourat silnou dvojici Ausbergerová-Srncová.  Holky sice prohrály, ale výkon byl na jedničku.

Verča Řehořová: o čtyřhře jsem již psal, co se týká dvouhry, zápas o pořadí hrála se slabší soupeřkou, kde zvítězila jasně. Je zde potřeba stále pracovat na tom, že pokud je soupeřka v zadní části kurtu, tak dát pěkný kraťas a je rozhodnutu. Chybí zde turnajová zkušenost. Za debl velká pochvala.

Kryštof Hartman: Kryštof hrál pouze debla a zápas o pořadí ve dvouhře. Kryštof bojuje s tím, jak mu rychle nerostly končetiny, ale techniku nahrazuje silou. Problém s technikou je veliký, ale síla také. Co bych ocenil, je velká bojovnost a je vidět, že ví kam míček uklidit, co bych naopak neocenil, je obuv. Je s podivem, že s tím co má na nohou si ještě nic neudělal, od klouzání je led a ne sportovní hala.

Vojtu Dvořáka jsem bohužel hrát neviděl, ale trpělivě čekal, až na zápas o pořadí, kdy jasně zvítězil 30:0-soupeř raději odjel.

Jovana Skrčená: Jovanka postoupila do pavouka ve dvouhře, kde na ni čekala neoblíbená Marie Militká. Jovanka nastoupila koncentrovaně, hrála útočnou hru, kterou střídala s technicky zvládnutou prací na síti a s dávkou štěstíčka, která za stavu 29:29 a míčem špatně vyhozeným sotva k podávací čáře, který se soupeřce podařil uklidit do sítě, postoupila do semifinále. Tam jí čekala Katka   Vatashchuk. Bohužel se Jovance nepodařilo hrát dostatečně přesnou a rychlou hru a prohrála v semifinále. Za předvedený výkon ve dvouhře jí však patří velká pochvala.

Celkově hodnotím turnaj velice pozitivně, máme stále na čem pracovat, ale hráči, trenéři i rodiče vidí, že se něco děje. Všem děkuji za příkladnou reprezentaci Badminton Club Kladno.

Foto zde: https://badmintonkladno.rajce.idnes.cz/Sokol_Plzen_17_18.11.2012

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno